De 5 dingen die je gegeten moet hebben in New York

De meeste mensen die naar New York gaan, willen zoveel mogelijk zien. Toeristische trekpleisters! We kennen ze allemaal. En om eerlijk te zijn: zo was ik ook! De eerste keer in New York wilde ik uiteraard de Brooklyn Bridge zien, het Vrijheidsbeeld en The Empire State Building. Maar eigenlijk is het eten in New York ook een toeristische attractie!

Daarom heb ik een lijstje gemaakt van het eten wat je eigenlijk geproefd moet hebben als je in New York bent. Of nog strenger gezegd: dit moet je gewoon gegeten hebben als je in New York bent. Heb je dat niet gedaan? Dan ben je er niet geweest! ;).

Favoriete eten in New York

1. Hot Dogs

Je kunt er eigenlijk niet om heen. Waar je ook loopt in New York, overal zie je hot dog wagentjes waar ze heerlijke hot dogs verkopen. En doe dan maar eens je best om voorbij te lopen, zonder eentje te kopen! Een traditionele Hot Dog with everything wordt geserveerd met zuurkol, mosterd, sweet relish en uitjes. Maar uiteraard kun je hem zo maken als je zelf wil. Een absolute must-eat!

2. Pizza

Pizza zou je verwachten in Italie. En ook helemaal mee eens. Maar ook New York staat bekend om heerlijk Pizza. Wij zelf gaan graag naar Two Boots Pizza. Heerlijke dunne bodem met fantastisch beleg. En de dunne slices zorgen er voor dat je ze prima kan dubbel vouwen en opeten. Iets wat je gedaan moet hebben.

3. Pastrami Sandwich

Ben je een vlees liefhebber? Dan moet je een Pastrami Sandwich bestellen. Verwacht veel vlees tussen twee stukken brood. En bij veel vlees, bedoelen we ook echt veel vlees. Maar het is een overbekend gerecht en eentje die je een keertje moet proberen. Een van de beste Pastrami Sandwiches kun je krijgen bij Katz’s Delicatessen. HTTP://KATZSDELICATESSEN.COM

4. Cheesecake

Cheesecake is hét toetje in New York. Sterker nog, het is heel normaal om je voor en hoofdgerecht in het ene restaurant te eten, af te rekenen en vervolgens ergens anders je cheesecake te halen. Dat doe je dan op de plek waar ze uiteraard de lekkerste cheesecake hebben. Ik heb een hele post over geschreven over DE BESTE CHEESECAKE IN NEW YORK. Een klassieke cheesecake heeft een cream-cheese smaak en wordt soms geserveerd met aardbeien of kersen bovenop.

5. Bagels

Ah, de bagel. Een van onze favorieten. En wat mij betreft schreeuwt niets meer Bagel dan New York. Ze zijn overal te krijgen en echt een prima manier om even een korte pauze te nemen om je honger te stillen terwijl je door de stad loopt. Wil je cheap? Loop dan gewoon een Starbucks binnen en haal daar een Bagel met creamcheese. Ze doen hem dan ook nog even in de oven voor je. Meer plekken waar je bagels kunt krijgen vind je hier.

Heb je zelf nog een gerecht wat je absoluut New York vindt? Laat het mij dan weten!

Dit vind je ook leuk
De beste bagels in New York
Lees meer

De Beste Bagels in New York

Gebouwen kunnen iconisch zijn, maar in New York is eten dat ook. Er is bepaalde etenswaar waarbij ik…
Chelsea Market in New York
Lees meer

Chelsea Market

De derde keer dat ik naar New York ging, ging de vriendin van een van mijn beste vrienden…
De beste Cupcakes in New York
Lees meer

De Beste Cupcakes in New York

Cupcakes. Die heerlijke luchtige kleine gebakjes. Als je in New York bent, zul je ook merken dat deze…