Alle praktische informatie

Je hebt besloten om naar New York te gaan? Gaaf! Nu begint het leuke: het plannen van de reis en het verzamelen van alle praktische informatie. Om je een flinke stap op weg te helpen hebben we hieronder een lijst gemaakt van alle praktische informatie die handig is voor je reis naar New York.

Alle praktische informatie over New York

Algemeen

Een paar dingen die sowieso handig zijn om te weten:
– Stroom: in New York hebben ze een voltage van 115 – 120 Hz. Dat betekent dat je een verloopstekker mee moet nemen. Bijvoorbeeld een reisstekker van de ANWB
– Openingstijden: je zou denken dat een city that never sleeps ook geen openingstijden zou hebben. Nou, dat is dus niet waar. Van maandag t/m zaterdag zijn bijna alle winkels geopend van 10:00 tot 21:00uur. En op zondag van 11:00 tot 18:00uur. Uiteraard zijn er uitzonderingen, maar het is goed om hier rekening mee te houden.
– Tijdsverschil: het is in New York 6 uur vroeger dan in Nederland. Dat betekent dat als je naar New York vliegt, je terug gaat in de tijd. Wat fijn is, want dan maak je de dag 2 keer mee! Terug is lastiger, want dan sla je 6 uur over. Hallo Jetlag!

1. Vliegticket kopen

Je reist begint praktisch met vervoer naar New York. Dus het kopen van een vliegticket. Kijk bijvoorbeeld bij Cheaptickets.nl voor een compleet overzicht van alle aanbieders. De gemiddelde prijs ligt op ongeveer 599/649 euro voor een retourticket. Wil je een comfortabele vlucht, kies dan voor KLM en neem voor 90 euro extra een economy comfort seat. De extra ruimte is gedurende de 8 uren van de vlucht zeer welkom!

Boek je ticket op verschillende manieren:
KLM VLIEGTICKETS BOEKEN
VLIEGTICKETS VERGELIJKEN OP CHEAPTICKETS.NL
VLIEGTICKETS VERGELIJKEN OP SKYSCANNER

2. Hotel boeken

Hotel, je uitvalsbasis gedurende je verblijf. Wil je trendy in SoHo of centraal in Hell’s Kitchen? Wij verbleven met veel plezier in het Yotel New York, maar zijn zoveel opties. BEKIJK ALLE HOTELS IN NEW YORK OP BOOKING.COM.

3. ESTA-reistoestemming aanvragen

Heel belangrijk! Vraag minimaal 72 uur voor vertrek je ESTA-reistoestemming aan. Wat is het en waar heb je het voor nodig? Alle uitgebreide informatie over ESTA-REISTOESTEMMING AANVRAGEN VIND JE HIER.

4. Reisgids uitzoeken

Naar een nieuwe locatie gaan en alles zelf ontdekken, kan erg leuk zijn. Maar een stad zo groot als New York is het handig om alvast een paar locaties te plannen. Dan is een reisgids verrekte handig. DE LEUKSTE REISGIDSEN OVER NEW YORK hebben wij voor je op een rijtje gezet.

5. Vervoer vanaf luchthaven

Je bent geland, je bent door de douane heen (wat soms even kan duren) en nu sta je buiten, waarschijnlijk op JFK. En hoe kom je nu naar de stad? Want je kunt de beroemde skyline vanaf daar nog niet zien! DE BESTE MANIER OM VANAF DE LUCHTHAVEN NAAR JE HOTEL TE KOMEN HEBBEN WIJ.

6. Alles over de metro in New York

De metro is een life-saver in New York. Handig, snel en overal te vinden. Wil je alle in’s en out’s? ALLES WAT JE MOET WETEN OVER DE METRO IN NEW YORK, van kosten tot routes, hebben we voor je verzameld.

7. Fooi geven en geldzaken

Fooi geven, altijd lastig. Hoeveel en wanneer precies? New Yorkers hebben bepaalde gewoontes die goed zijn om te weten. Wij hebben het voor je op een rij gezet: ALLES OVER GELD, BETALEN EN FOOI GEVEN.

Wat sowieso een goed idee is? Een creditcard meenemen naar New York. Je kaart wordt nagenoeg overal geaccepteerd (van taxi tot restaurant) en je hoeft nooit contact geld mee als je ergens naar toe gaat. KLIK HIER ALS JE EEN CREDITCARD WILT AANVRAGEN.

Dit vind je ook leuk
Alle wijken in New York
Lees meer

Alle wijken in New York

New York is natuurlijk bekend als Manhattan. Maar New York is zoveel meer. Er zijn een hele hoop…