Apple Stores in New York

Naast New York fan, ben ik een ontzettende Apple Fanboy! Zo zeg ik afspraken af om een keynote te kunnen kijken en wil ik eigenlijk altijd wel het laatste product van Apple hebben of tenminste hebben uitgeprobeerd. Apple Fanboy of niet, als je in New York bent moet je sowieso de Apple flagship store bezoeken. En in mijn geval elke Apple Store.

Apple Store aan 5th Avenue in New York

Is het verstandig om iets te kopen?

Als je van plan bent om bijvoorbeeld een iPad, MacBook of iPhone te gaan kopen, dan kan dat prima bij een Apple Store in New York. De garantie werkt bij Apple wereldwijd, dus je kunt gewoon met je gekochte apparaat naar een Nederlandse winkel gaan om iets te laten repareren of te vervangen. Daarnaast is een bezoekje aan een Apple Store ook gewoon leuk. Je kunt even met de producten spelen, ze hebben GRATIS WIFI en sommige hebben ook een openbaar toilet. Dus stiekem ook een ideale pitstop ;).

Wel goed om te weten: als je een product ziet, dan is de prijs altijd zonder de 8,875% BTW. Die rekenen ze pas op het moment dat je bij de kassa staat of een medewerker van de winkel vraagt. Als nog is het dan goedkoper, maar hou er wel rekening mee.

Apple Stores Manhattan

Op Manhattan zijn zes Apple stores:

Grand Central Station

Adres: 42nd street and Park Aveune

Apple Store West 14th Street
Adres: 
401 West 14th Street

Apple Store Upper West Side

Adres: 1981 Broadway

Apple Store SoHo

Adres: 103 Prince Street

Apple Store Fifth Avenue
Adres: 
767 Fifth Avenue

Apple Store World Trade Center
185 Greenwich Street

Persoonlijk vind ik in de Apple Store in the Meatpacking District één van de gaafste. Je vind deze store aan West 14th Street. Vooral de bovenverdieping met het uitzicht en het loft-achtige interieur maakt het een van mijn favoriete Apple Stores in de wereld. Als ik eerlijk ben, zelfs mooier dan die in Amsterdam. Daarnaast is de Apple Store op Grand Central Terminal ook wel heel gaaf. De winkel is deels in de hal van het station, waardoor je het enorm indrukwekkende plafond kan bewonderen vanuit de winkel. Een absolute aanrader!

Wil je de echte Flagship store bekijken, dan ga je naar 5th Avenue. Daar staat de wereldbekende glazen Cube. Met de beroemde glazen trap ga je naar beneden in een van de grootste Apple stores van de wereld. Het bezoeken van deze winkel is een belevenis op zich en misschien ook wel een must-see op je lijstje als je naar New York gaat. Mocht je dit lezen in 2017, houdt er dan rekening mee dat ze de Flagship Store aan het verbouwen zijn. Deze is bijna heel 2017 dicht. Achter de glazen kubus is de tijdelijke winkel te vinden.

Dus mocht je in New York zijn, neem dan zelf ook een kijkje in een van de Apple Stores!

Dit vind je ook leuk
oudejaarsavond in New York
Lees meer

Oud en Nieuw in New York

Het is zo iets wat je op je bucketlist zou kunnen hebben staan: Oud & Nieuw vieren in…