De Beste Bagels in New York

Gebouwen kunnen iconisch zijn, maar in New York is eten dat ook. Er is bepaalde etenswaar waarbij ik direct aan New York moet denken, bijvoorbeeld American Pancakes! Zo’n stapeltje goudbruine rakkers die heerlijk zijn met een flinke lading ahorn siroop. Of met wat bessen of een klein klontje boter.. Maar waar ik echt het “New York gevoel” van krijg is een bagel.

Maar waar moet je zijn voor de beste bagels? Er zijn verschillende plekken. Hier volgt een lijstje in willekeurige volgorde. Je kunt het beste zelf gaan ontdekken welke je het lekkerst vindt!

De beste bagels in New York

Starbucks

De echte bagel liefhebbers zullen het waarschijnlijk niet zo leuk vinden dat ik het zeg, maar een bagel in de ochtend bij Starbucks -samen met een tall vanille late- is voor mij een perfect begin van de dag. Werkt ook prima in de middag trouwens. Starbucks heeft verschillende soorten bagels (ik raad de multigrain aan!) die ze even in de oven leggen zodat ze warm en goed knapperig worden. Met een beetje low-fat cream-cheese en ik ben een happy camper! Snel, goedkoop en lekker. Een prima alternatief en overal in de stad te verkrijgen.

Adres: overal in New York bij Starbucks
Website: HTTPS://WWW.STARBUCKS.COM/MENU/FOOD/BAKERY/MULTIGRAIN-BAGEL

The Grey Dog

SoHo is een genot om rond te lopen. De winkeltjes, de sfeer, de laagbouw.. Het vlees geworden hip en trendy New York. Ook een perfecte plek om na het uitleven van je shopverslaving een bagel te eten. The Grey Dog is dan the place to be. Hip en trendy qua inrichting, chille muziek en een bonte verzameling van New Yorkers. Wat wil je nog meer? Een bagel! En je mengen tussen het publiek. Als je in New York bent, is de kans groot dat je SoHo gaat bezoeken. Plan in je middag pitstop dan bij The Grey Dog en bestel een van hun beroemde bagels. Niet in SoHo? The Grey Dog heeft meer locaties in New York. Check hun website voor alle informatie.

Adres: 242 West 16th Street
Website: HTTP://WWW.THEGREYDOG.COM

Theatre Row Diner

Je zult vaker Theatre Row Diner bij ons voorbij zien komen. Waarschijnlijk hebben we we zwak voor deze toko. De eerste keer dat in ik New York was, ben ik regelmatig er voorbij gelopen en er nog nooit aan gedacht om een keertje naar binnen te lopen. Ik moet ook zeggen dat de voorkant er niet uitnodigend uitziet. Maar als je dan toch een keertje over de drempel bent gegaan en hebt ervaren hoe gezellig het kan zijn, is het moeilijk om ’s ochtends niet direct naar Theatre Row Diner te gaan voor ontbijt. Ook hier de zijn prima bagels te halen. Doe je de cream cheese versie, dan krijg je een blok cream cheese waar heel New York van zou kunnen eten. Goede maagvulling gegarandeerd!

Adres: 424 West 42nd Street (corner of Dyer Ave. & 42nd St.)
Website: HTTP://WWW.THEATREROWDINER.COM

Ess-a-bagel

Een beetje klaar met alleen maar cream-cheese op je bagel? Dan moet je naar Ess-a-Bagel waar de vitrines van hier tot Brooklyn zijn gevuld met al het mogelijke beleg wat je kunt verzinnen. En alles is super vers! Van vis tot curry, van cream cheese tot tofu. Maar die cream cheese interesseert je nu natuurlijk niet, je wilt iets anders op je bagel. Op verzoek wordt de bagel ook nog even voor je getoast. Houd met één ding wel rekening: het kan druk zijn bij Ess-a-bagel. Maar wat wil je ook met zo’n aanbod!

Adres: 2 stuks, check hun website
Website: HTTP://WWW.ESS-A-BAGEL.COM

Nog zoveel meer

Er zijn nog zoveel meer gave locaties in New York waar je lekkere bagels kan eten. Waarschijnlijk heb je al snel je eigen favoriete plek. Het voordeel is ook dat je ze eigenlijk overal in de stad wel kunt krijgen. Heb je een fantastisch bagel-toko ontdekt? Laat het ons weten!

Dit vind je ook leuk
Lunchen in New York
Lees meer

Lunchen in New York

Na een ochtend wandelen en site-seeting in New York, wordt het tijd voor een lunch. Beetje afhankelijk van…
Eten in Little Italy
Lees meer

Eten in Little Italy

Toen ik in 2011 in New York was, gingen we eten met “de familie” van een van de…