De beste cheesecake in New York

Ik schreef al eerder over de beste bagels in New York. Ook zo’n stuk iconisch voedsel, waarbij je direct aan New York moet denken. Dat geldt voor mij ook bij cheesecake. Want als ze ergens in de wereld weten hoe ze zo’n romige rakker moeten maken, dan is het wel in New York!

Maar waar haal je nou eigen de beste cheesecake in New York? Als met zoveel dingen is dat natuurlijk erg persoonlijk. Maar om je niet een hele dag op zoek te laten gaan naar allemaal adresjes waar je een stuk cheesecake kan proeven, heb ik hieronder een paar plekken om een rij gezet. Een goed beginpunt! En vul de lijst aan met je eigen plekken in New York waar jij de beste cheesecake hebt gevonden.

De beste cheesecake in New York

Eileen’s Special Cheesecake

Ondanks dat dit lijstje in willekeurige volgorde is, staat Eileen’s toch boven aan mijn lijst. Logisch, want sinds de opening in 1970 staat hij bij veel mensen bovenaan de lijst. Je kunt er heerlijke cheesecake halen met allemaal verschillende soorten toppings. Die lopen van aardbei tot Rocky Road. Loopt het water je in de mond?

Meer infomatie: EILEENSCHEESECAKE.COM
Adres: 17 Cleveland Place, New York

Veniero’s Pasticceria

De ene cheesecake is de andere niet. Ga je naar Veniero’s, dan ga je voor de Italiaanse cheesecake! En ja, deze is zeker anders dan de standaard New York cheesecake. Wat is er dan anders? Ze zijn op basis van ricotta. Daardoor minder zoet dan een standaard cheesecake. Dus heb je minder zin in zoet? Check Veniero’s.

Meer informatie: VENIEROSPASTRY.COM
Adres: 342 East 11th Street, New York

Waar vind je de beste Cheesecake in New York

Two Little Red Hens

Als je op een van je tochten in de buurt van de Upper East Side bent, moet je langs Two Little Red Hens gaan. Ook zo’n typische plek waar je heerlijke cheesecake kan halen. Deze bakkerij heeft naast cheesecake nog veel meer lekkers. Dus zeker een aanrader!

Meer informatie: TWOLITTLEREDHENS.COM
Adres: 1652 2nd Ave, New York

S&S Cheesecake

Helemaal aan de andere kant van New York vind je S&S Cheesecake. Andere kant? Jazeker. Je vind ze in the Bronx. Is het het reisje waard? Jazeker. S&S Cheesecake heeft al ontelbare awards gewonnen voor hun romige cheesecake. Dat zegt genoeg lijkt mij.

Meer informatie: SSCHEESECAKE.COM
Adres: 222 West 238th Street, The Bronx

Ferrara Bakery & Cafe

Little Italy is sowieso een perfecte plek om te gaan eten natuurlijk. Maar ook een perfecte plek voor cheesecake. Ferrara Bakery & Cafe staat normaliter een gigantische rij rond het avondeten. Het is de perfecte plek voor een toetje. Een enorme keuze aan de lekkerste gebakjes, taartjes en andere zoetigheid. En enorme keuze in cheesecake!

Meer informatie: www.ferraranyc.com
Adres: 195 Grand Street tussen Mott & Mulberry Streets.

Dit vind je ook leuk
Egg Shop in New York
Lees meer

Egg Shop New York

De naam van de restaurant heeft geen verdere uitleg nodig lijkt mij. Ga je namelijk naar The Egg…
Magnolia Bakery aan Bleeker Street
Lees meer

Magnolia Bakery

Cupcakes kun je tegenwoordig overal krijgen. Op de hoek van de straat, in de supermarkt, in je lokale…