De beste hamburgers in New York

Voor veel mensen staat Amerika en New York gelijk aan fastfood. En eigenlijk ook wel logisch, want je kunt een hoop hamburgers krijgen in New York. Maar ze zijn zeker niet allemaal even goed! Sommige zijn inderdaad fastfood, sommige zijn bijna kunstwerkjes en dus echt een culinaire ervaring. Wij hebben een paar van de beste hamburger restaurants in New York, volgens de New Yorkers, voor je op een rijtje gezet, zodat je in ieder geval ook een goede hamburger kunt eten als je in New York bent.

Shake Shack aan Madison Square Park

Shake Shack

Sinds de zomer van 2017 staat Shake Shack echt op nummer 1 bij mij. Ik at samen met mijn beste vriend bij de vestiging bij de Flatirion Building. Mijn hemel, hun cheeseburgers is het wachten wel waard zeg! Want wachten moet je vaak wel (op hele drukke tijden soms 3 uur). Rijen lijken langer dan dat het is, tenminste, dat is mijn ervaring.. Ze hebben een lekker tempo en je krijgt een buzzer die afgaat als je bestelling klaar is. Dus voor je het weet zet jij je tanden in een sappige hamburger. Ooit begonnen op Madison Square en nu hebben ze zelfs vestigingen over de hele wereld! Ben je nog in Nederland? Check dan hun website. Ze hebben namelijk een webcam, zodat je kunt zien wat je te wachten staat.

De locatie bij de Flatirion Building is extra leuk, omdat je daar in het Madison Square park kan zitten. Zeker leuk op een warme avond, als ze alle lichtjes aan hebben. Sfeertje hoor!

Meer info: HTTPS://WWW.SHAKESHACK.COM
Locatie: verschillende locaties in New York. Check de website. Locatie bij Flatirion Building vind je hieronder.

5 Napkin Burger

5 Napkin Burger is een echt begrip. We hebben er een aparte post over geschreven, omdat we eigenlijk vinden dat je dit sowieso meegemaakt moet hebben. Reserveren is een goed idee, want zomaar naar het restaurant lopen en denken dat je plekje krijgt wordt een tegenvaller. Soms zitten ze voor een paar avonden al vol. Dit geeft ook wel een beetje aan wat je kunt verwachten: top hamburgers! Ook in 2014 werd 5 Napkin verkozen tot het beste hamburger restaurant door de New Yorkers zelf. Daar moet je dus geweest zijn!

Meer info: HTTP://5NAPKINBURGER.COM
Locatie: verschillende locaties in New York. Check de website.

Burger Joint

Nog zo’n eentje die door de New Yokers zelf gekozen is als een van de beste hamburger restaurants. En wie zijn wij om daar tegen in te gaan? ;). Burger Joint is niet zomaar een restaurant, het zit namelijk in het chique Le Parker Meridien. Ga je hier heen om gezellig te zitten? Waarschijnlijk niet. Maar je komt ook eigenlijk voor de hamburger. En dat is dan ook direct een van de beste van New York. Ondertussen hebben ze ook een tweede locatie in New York geopend. Dus waarschijnlijk altijd wel eentje bij jou in de buurt.

Meer info: HTTP://BURGERJOINTNY.COM
Locatie: 119 W 56th St tussen Sixth & Seventh Aves

Five Guys Burgers and Fries

Onheerbiedig worden ze in New York wel eens vergeleken met de nieuwe McDonals. Waarom? Ze groeien als kool! Maar dat doet ze zeker geen recht. Hamburgers bij Five Guys Burgers zijn absoluut iets wat je geproefd moet hebben. Het sfeertje in het restaurant doet je zeker denken aan een fastfood keten, maar het eten zelf niet. Ook hier is een cheeseburger een absolute topper.

Meer info: HTTP://WWW.FIVEGUYS.COM
Locatie: op heel veel plekken door New York

P.J. Clarke’s

De eerste hamburger werd hier in 1884 geserveerd en sinds die tijd is het een plek waar iedere New Yorker graag komt voor een hamburger. De sfeer in het restaurant is dan ook echt geweldig en hun hamburgers een legende. Of zou dat komen omdat bekende mensen als Frank Sinatra, Elizabeth Taylor en Nat King Cole er ook gegeten hebben? Voor ons waarschijnlijk minder belangrijk. Voor ons geldt de hamburger en die is heel goed.

Meer info: HTTP://PJCLARKES.COM/LINCOLN-SQUARE/
Locatie: 44 West 63rd Street

Wat is jouw favoriete hamburger?

Dit zijn nog maar een paar plekken in New York waar je hamburgers kunt krijgen. Er zijn nog zoveel meer locaties, waar jij waarschijnlijk een nog betere hamburger gaat eten dan wij hierboven hebben beschreven. Heb jij zo’n locatie gevonden? Laat het mij dan weten.

Dit vind je ook leuk
Egg Shop in New York
Lees meer

Egg Shop New York

De naam van de restaurant heeft geen verdere uitleg nodig lijkt mij. Ga je namelijk naar The Egg…
Eten in Little Italy
Lees meer

Eten in Little Italy

Toen ik in 2011 in New York was, gingen we eten met “de familie” van een van de…
brooklyn-ice-cream-factory
Lees meer

Brooklyn Ice Cream Factory

Het kan in de zomer in New York ontzettend warm zijn. Dan is verkoeling van airco of een…