De Beste Pizza in New York

Zeg je New York, dan zeg je automatisch Pizza. We kennen het uit series en films die we zien over New York en je er rond loopt, kun je er ook niet om heen. Overal is een “slice” te halen. Maar waar haal je nu de beste pizza in New York? Dat is eigenlijk best wel een goeie vraag! Ik heb een poging gedaan om een paar hele leuke plekken op een rij te zetten waar je hele lekkere pizza kan krijgen. Leuk begin om straks je eigen lijstje mee te maken.

Two Boots Pizza in New York

Two Boots Pizza

Two Boots Pizza staat ook bij mijn favoriete restaurants in New York. Ik vind Two Boots echt geweldig. Als ik in het Yotel New York verblijf, dan zit Two Boots eigenlijk bijna om de hoek, maar ze hebben meer locaties in de stad. Van binnen doet het een beetje hippie-achtig aan. Gezellige sfeer met heerlijke pizza. En laten we eerlijk zijn, hoe tof is dat je een pizza kan bestellen die “The Dude” heet.

Website: HTTP://TWOBOOTS.COM/LOCATIONS/
Locatie: verschillende locaties in New York. Check de website.

John’s Pizzeria of Bleecker Street

Voor velen een begrip: John’s Pizza. Al meer dan 85 jaar aanwezig in New York en nog steeds zijn de pizza’s niet te evenaren. Op veel plekken kun je makkelijk een slice kopen, maar bij John’s of Bleecker Street krijg je altijd een complete pizza. Prima uiteraard, want die kun je dan weer samen delen. Ook goed om te weten: de pizza’s worden gemaakt in een steenoven. Dunne bodem gegarandeerd!

Meer info: HTTP://WWW.JOHNSBRICKOVENPIZZA.COM
Locatie: 278 Bleecker Street (between 6th Avenue & 7th Avenue).

Artichoke

Artichoke Basille’s Pizza & Brewery, zoals het officieel heet, is nog niet eens zo heel oud, maar nu al een begrip in New York. Voor veel New Yokers is dit dé plek om pizza te halen. Bereid je wel voor op enkele verschillende soorten pizza, waarbij een dunne bodem met een mozzarella toping altijd een winner is.

Meer info: HTTP://WWW.ARTICHOKEPIZZA.COM
Locatie: verschillende locaties in New York. Check de website.

Lombardi’s

Dit is zo’n typisch pizza restaurant die door New Yorkers wordt gezien als te toeristisch. Maar ja, we zijn ook toeristen ;). Waar New Yorkers het dan wel weer over eens zijn is dat de slices bij Lombardi’s niet te versmaden zijn. En dat moet voor ons genoeg om er eens langs te gaan. Doordat het wat meer toeristisch is, moet je wel rekening houden met een rij. Het kan namelijk behoorlijk druk zijn.

Meer info: HTTP://WWW.FIRSTPIZZA.COM
Locatie: 32 Spring Street

Joe’s Pizza

Soms wil je niet een complete pizza kopen, maar echt een slice. Bijvoorbeeld als een snack of een snelle lunch. Dan is Joe’s Pizza in New York de perfecte plek. Kom je voor het eerst op visite in New York, dan is de kans groot dan je New Yorkse host je mee neemt naar Joe’s Pizza. De perfecte plek om je eerste New York slice te proeven.

Meer info: HTTP://WWW.JOESPIZZANYC.COM
Locatie: twee locaties in New York. Check de website voor meer info.

Pizza Walking Tour Tickets

Dit is nog maar een kleine greep uit alle pizza restaurants die je in New York kunt vinden. En misschien zijn er nog wel betere dan in dit lijstje. Mocht je zelf nog een goed advies hebben waar je de beste pizza in New York kan halen, laat het ons weten! Maar wil je aan de hand worden genomen? Dat kan ook! Je kunt namelijk een Pizza Walking Tour boeken. Samen met een Foodie ga je langs de beste restaurants en plekken om pizza te halen.

Klik hier voor de Brooklyn Pizza Tour

Klik hier voor de Manhattan Pizza Tour

Dit vind je ook leuk
Eten in Little Italy
Lees meer

Eten in Little Italy

Toen ik in 2011 in New York was, gingen we eten met “de familie” van een van de…