De Beste Rooftop Bars in New York

Wat ik je nu ga vertellen is geen nieuws: in New York is alles hoog. Of eigenlijk: in Manhattan is alles hoog. Als je met zoveel mensen op een klein eilandje wilt gaan wonen, moet je ook wel in de hoogte gaan bouwen. Dus het is ook helemaal niet zo gek dat New York hele goede rooftop bars heeft. Lekker een borrel drinken met een tof uitzicht. Als je het mij vraagt dan zou ik dit absoluut op je to-do lijst zetten. Maar dan blijft de vraag: waar zijn dan de beste rooftop bars in New York? Hier zijn een paar van mijn favorieten. In willekeurige volgorde uiteraard!

Rooftopbars in New York

1. Empire Hotel

Als je een Gossip Girl Fan bent, dan ken je het Empire Hotel uit de serie. En ja, het hotel bestaat echt. Op een prachtige locatie, naast Central Park, aan het begin van Upper East. Maar wat je misschien nog niet wist van dit hotel is dat ze ook een hele gave rooftop bar heeft. Wel goed om te weten: ben je in de zomer lekker in je korte broek aan het wandelen, dan is de kans groot dat je niet naar binnen komt. Ze hebben namelijk een dress-code. Geen denim! En op zaterdag kan het wel eens lastig zijn om uberhaubt binnen te komen, omdat het dan super druk is. Door de weeks is dus een betere keuze. Drankjes zijn niet super goedkoop, ongeveer 16 dollar voor een cocktail, maar gelukkig hebben ze een happy hour!

Adres:
44 West 63rd Street tussen Central Park West en Broadway
EMPIREHOTELNYC.COM

2. The Ides at The Wythe Hotel

Waarschijnlijk de bar met het beste uitzicht over compleet Manhattan. Boven op The Wythe Hotel in Brooklyn vind je een van de nieuwste rooftopbars: The Ides. Sowieso is The Wythe Hotel een gave plek en dat zal je waarschijnlijk merken aan de rij die er staat in het weekend om daar een drankje te doen. Op zich ook wel logisch, want ze willen het dak niet volproppen met mensen. Ze willen dat je kunt genieten van het uitzicht. Prima plek, als je even de tijd hebt om in de rij te staan.

Adres:
80 Wythe Avenue tussen North 11th en 12th Street in Williamsburg, Brooklyn
WYTHEHOTEL.COM

3. The Press Lounge

Ok, als je je echt wilt voelen als een filmster, dan ga je naar The Press Lounge bovenop het Ink48 Hotel. Daar heb je niet alleen het gaafste uitzicht over de stad (je zit er namelijk midden in), maar ook de Hudson River. Dresscode is er hier ook, maar minder streng dan je zou verwachten. Slippers is not-done en hetzelfde geldt voor zwemkleding en tank-tops. Net overhemd met nette jeans is prima! En waarom voel je je dan een filmster? Nou, naast het uitzicht en de lekkere cocktails hebben ze er ook een zwembad! Zwemmen dus? Nee helaas, je mag niet in het zwembad. Je mag er alleen naar kijken. En dat is geen grapje. Maar laten we eerlijk zijn: je komt daar ook niet om te zwemmen.

Adres:
11th Ave tussen 47th en 48th Streets in Hells Kitchen
THEPRESSLOUNGE.COM

4. Night of Joy

Zin in iets wat minder luxe is? Dat kan! Dan is Night of Joy de plek voor jou. De sfeer past helemaal bij Brooklyn, waar je deze rooftop bar vindt. Zoals je kunt zien aan de foto is alles low-key en zijn de drankjes, in vergelijking met de andere bars, super goedkoop. Ruimte genoeg, dus er is bijna altijd wel een plekje voor je om op een warme avond nog even lekker buiten een drankje te doen. Zin in een hapje? Borrelsnacks aanwezig!

Adres:
667 Lorimer Street tussen Jackson Street en BQE in Williamsburg, Brooklyn
NIGHTOFJOYBAR.COM

5. Z Roof

Je kent waarschijnlijk de Brooklyn Bridge. Maar heb je wel eens goed gekeken naar de Queensboro Bridge? Beetje afhankelijk van de drukte kan het zijn dat je over deze brug de stad bent binnen gekomen. Was het al een beetje donker? Dan heb je gezien dat het best wel een romantisch aanzicht is van de stad. En dat komt dan weer door de lichtjes. Naar de Queensboro bridge vind je het Z NYC Hotel met de Z Roof. Deze Rooftop bar geeft opnieuw een fantastisch uitzicht over de stad. Muziek is vaak hip-hop, dus als je daar een liefhebber van bent, kun je je hart ophalen ;).

Adres:
43rd Ave in Long Island City, Queens
ZHOTELNY.COM

Dakterras van Yotel in New York

6. Yotel

Ons favoriete hotel in de stad heeft ook een rooftop bar. En wat voor een! Een heerlijk plek om te hangen, een drankje te doen of om iets te eten. Met uitzicht over 42nd street en in de verte The Chrystler Building. En als je toch in het Yotel verblijft, dan is dit helemaal een makkelijke plek om iets te drinken. Toen ik in september 2012 in New York was, liep de temperatuur overdag op richting de 30 graden en was het in de avond nog met gemak 25 graden. Ondanks de prima airco op de kamer, was het toch wel lekker om in de avondlucht even buiten te zitten. Dus zeker een aanrader!

Adres:
570 10th Ave en 42th street
YOTEL.COM

7. La Birreria

We schreven al eerder over Eataly. Het Italiaanse walhalla net naast de Flatiron Building. Maar wist je ook al dat ze daar een rooftop bar hadden? Jazeker! Eigen gebrouwen bier en andere versnaperingen zijn daar te krijgen. En als je dan bedenkt dat je letterlijk bovenop een Italiaanse keuken zit, snap je dat het eten er ook niet verkeerd is.

Adres:
200 5th Ave in Flatiron
EATALY.COM/NYC-BIRRERIA/

8. Ik kan niet kiezen!

Ik kan me voorstellen dat het lastig kiezen is uit deze lijst. Wat is nou echt de leukste? Daarnaast heb je maar zoveel tijd in New York, dus wil je dit zo goed mogelijk indelen. Dan is er dé oplossing: een Rooftop Bar Tour! Jij hoeft niet te kiezen, dat wordt voor je gedaan. CHECK DE MOGELIJKHEDEN EN BOEK JE ROOFTOP BAR TOUR.

Dit vind je ook leuk
Schaatsen in Central Park New York
Lees meer

Schaatsen in New York

Er was een ding dat boven aan mijn New York must-do lijst stond. Schaatsen in Manhattan! Echt waar,…
Times Square
Lees meer

Times Square

Vaak als mensen vragen hoe het is om in New York te lopen, zeg ik dat het net…
brooklyn-ice-cream-factory
Lees meer

Brooklyn Ice Cream Factory

Het kan in de zomer in New York ontzettend warm zijn. Dan is verkoeling van airco of een…