B&H Photo New York is een must see

Aan de ene kant is het misschien een beetje gek om een winkel als must-see op de website te zetten. Wat is nou zo speciaal aan een fotowinkel? Dat is een terechte vraag! Maar als je die vraag stelt, ben je overduidelijk nog nooit in de B&H Photo superstore geweest in New York.

B&H Photo in New York

Als eerste: je kunt natuurlijk niet zonder goede camera naar New York. Alles wat je ziet is het perfecte plaatje en als je er lekker in zit blijf je maar foto’s maken. Ben je een beetje gek van fotografie, dan ben je waarschijnlijk al bekend met B&H Photo in New York. Zo niet, dan is dit echt een winkel die op je to-do / must-see lijst moet komen. De B&H Photo Superstore is wereldberoemd en trekt fotografen en videografen (is dat een woord?) van over de complete wereld aan. Als je de winkel binnen wandelt snap je direct waarom iedereen zo enthousiast is over deze zaak: zij weten en hebben echt alles wat betreft fotografie en filmwerk.

Het walhalla om alles te proberen

Een van de leukste dingen bij B&H: je mag alles proberen. Maar dan ook echt ALLES! Dus stel dat je op zoek bent naar een nieuwe lens voor je camera, dan mag je daar alle lenzen proberen die eventueel in gedachten had! Of effe een rondje doen met die videocamera. Ligt ie lekker in de hand? Is de lens zo scherp als ik dacht dat hij was? Akkoord? Dan kopen! En van “aanpraterige” verkopers heb je geen last. Ze werken namelijk niet op basis van commissie, dus als een andere -goedkopere- optie beter bij je past, dan zullen ze je dat direct aanraden. Het zijn experts, dus ze verkopen je het liefste het beste product. Wat dat dan ook mag zijn.

Dus als je van plan bent om “echt alleen even te kijken”, is het verstandig om je creditcard thuis te laten.

Ook goed in gebruikte spullen

Als je geluk hebt is de koers van de dollar vs euro gunstig en is het best aantrekkelijk om je apparaat in New York te kopen. Maar dan als nog kan het soms net buiten je budget zijn. Gelukkig hebben ze dan bij B&H een sectie met gebruikte apparatuur. Nog steeds in perfecte conditie, maar het heeft al een eerdere eigenaar gehad. Soms is het ook een demo apparaat wat ze daar verkopen met fikse korting. HOERA!

Het personeel is fantastisch!

Ik scheef er al eerder over: het persoon zijn echte experts. Als je ergens een vraag over hebt, advies nodig hebt of wat extra informatie: ze weten alles! Voordat een nieuw personeelslid in de winkel mag staan, krijgt hij of zij eerste 4 weken intensieve training over alles wat zich afspeelt in de winkel. Hebben ze dat een beetje in het snotje, dan mogen ze de winkel in om je advies te geven. Lekker gevoel is dat als je een vraag stelt. En als je dan met zo iemand in gesprek bent, doet ie er ook alles aan om je met een goed gevoel de winkel uit te laten gaan. Dus producten proberen, alternatieven voorstellen en je wat leren over het specifieke product wat jij graag wilt hebben. Ik hou daarvan!

Gratis cadeau bij je aankoop!

B&H Photo heeft een leuke actie voor je. Als je onderstaande voucher uitprint en meeneemt naar de winkel, krijg je een leuk cadeaupakket bij je aankoop. Wie wil dat nou niet? Onderstaande afbeelding kun je aanklikken en vervolgens printen. Meer is niet nodig!

Ze doen ook tours!

Wil je met een van die wereldberoemde experts op fototour door New York? Dan kan! B&H Photo heeft verschillende tours die ze aanbieden op hun website. Bijvoorbeeld een streetphotography tour, waarbij je leert hoe je straatfotografie doet. Maar je kunt ook een tour boeken door hun winkel (die is overigens gewoon gratis). Alle informatie over wat B&H photo New York te bieden heeft, vind je hier.

Dit vind je ook leuk
9-11 memorial in New York
Lees meer

9/11 Memorial & Museum

Een bezoek aan The National 9/11 Memorial & Museum is een emotionele wederontmoeting met de dag die de…
Guggenheim_Museum
Lees meer

Musea in New York

In New York is het niet moeilijk om cultureel te zijn: loop rond, kijk om je heen en…
New York Public Library
Lees meer

New York Public Library

De New York Public Library voelt eigenlijk helemaal niet als een attractie. Want het is natuurlijk nog steeds…