Brooklyn Ice Cream Factory

Het kan in de zomer in New York ontzettend warm zijn. Dan is verkoeling van airco of een zwembad natuurlijk lekker, maar wat dacht je van een enorme ijsco! Zo eentje waar je van te voren al van weet: deze had ik misschien niet moeten bestellen. Als je zin hebt in zo’n ijsje, dan moet je naar de Brooklyn Ice Cream Factory!

brooklyn-ice-cream-factory

In de zomer van 2015 liep ik over de Brooklyn Bridge. Waarom? Omdat ik dat een van de leukste uitjes vind in de stad. Het is wel druk, dat is waar, maar de brug zelf is fantastisch, het uitzicht op de stad is fantastisch en het is een van de plekken waar je aan het water kunt zitten. Alles over DUMBO en Brooklyn Bridge park lees je hier. Altijd ging ik na de brug naar links, maar nu leek het mij leuker om eens de andere kant te bekijken. Vanaf de brug kon je zien dat er een kleine pier was en er waren een hoop mensen. Daar was vast iets te doen!

Brandweerboten huisje

Toen ik de pier op liep, kwam ik direct The Brooklyn Ice Cream Factory tegen. Het zit in het oude Brandweerboten huisje uit 1922. Het lijkt een beetje op een vuurtoren. Vroeger kwamen hier de brandweerlieden om te oefenen. Het historische gebouw is gebleven, maar in 2001 is deze shop geopend in het gebouw en hier krijg je de beste Ice Cream van Brooklyn, aldus hun zelf. Met 31 graden een prima reden om eens uit te testen.

8 smaken, vers gemaakt

Alles wat je kunt krijgen in de Brooklyn Ice Cream Factory wordt vers gemaakt. Waarom? Omdat ze veel minder vet gebruiken dan bij normaal ijs, geen eieren en geen conserveringsmiddelen! Ze hebben 8 smaken, waarvan ze dus maar kleine hoeveelheden kunnen maken, omdat ze het niet lang kunnen bewaren. En dat het echt goed ijs is, was de merken aan de rij. Het gebouw is natuurlijk niet heel groot, maar minstens een kwart van de pier stond vol met mensen die aan het wachten waren om een favoriete ijsje uit te kiezen. Ook ik ging in die rij staan.

Nu alvast kijken wat voor smaken er zijn? Check hun website.

Wat een portie!

Ok, als je een kleine eter bent, dan zou ik sowieso 1 bolletje nemen. Ik dacht nog “ach, 1 bolletje, dat is niks. Minstens 2!”. En stiekem zat ik nog te twijfelen of ik niet 3 moest nemen. Ook omdat ze zoveel lekkere smaken hadden. Het tempo lag hoog qua bestellen en afrekenen omdat de rij zo lang was. Ik riep snel mij bestelling, ik betaalde mn ijsje en ik kwam in een mini wachtrij waar de ijsjes je om de oren vlogen. Terwijl ik ze voorbij zag komen dacht ik: ik heb de verkeerde keuze gemaakt. Één bolletje was ongeveer zo groot als een bowlingbal. Ik had toch geen 2 moeten nemen…

Meer dan waard

Ik heb er even voor in de rij moeten staan, maar het was het meer dan waard! Wat een heerlijk ijs! Heel luchtig en romig en perfect van smaak. Ondanks dat ik het laatste deel moest weggooien, omdat ik echt te veel had gehad. Ben je in Brooklyn in de zomer? Dan is een bezoekje aan de Brooklyn Ice Cream Factory echt de moeite waard. Want zeg nou zelf: wie wil er nou geen ijs in de zomer?!

Dit vind je ook leuk
Chelsea Market in New York
Lees meer

Chelsea Market

De derde keer dat ik naar New York ging, ging de vriendin van een van mijn beste vrienden…
De beste Cupcakes in New York
Lees meer

De Beste Cupcakes in New York

Cupcakes. Die heerlijke luchtige kleine gebakjes. Als je in New York bent, zul je ook merken dat deze…
Favoriete plekken om te eten in New York
Lees meer

Two Hands New York

In New York is natuurlijk elke maand wel weer een nieuw restaurant de plek om te gaan eten.…