Bryant Park

Ik moet eerlijk zeggen dat ik nooit wist dat dat specifieke park waar ik regelmatig langs was gelopen Bryant Park heette. Sterker nog, ik wist niet eens hoe ik er makkelijk zou kunnen komen vanaf het hotel. Vaak genoeg langs het park gelopen, maar altijd met het idee dat we een gigantische omweg hadden gelopen. Nu weet ik dat als je vanaf bijvoorbeeld het Yotel als maar rechtdoor loopt, je automatisch langs Bryant Park loopt. Maar is het een echte must-see?

Overzicht van Bryant Park

Echt een park

Bryant Park heet niet voor niets Park. Het is ook echt een park. Een plek waar je in de zomer heerlijk in de schaduw kunt hangen en kijken naar de New Yorkers die daar komen eten, kletsen of koffie drinken. Het centrale plek in het park is dan nog een grasveld, waar iedereen mijn zijn of haar activiteit bezig is. En dat kan echt van alles zijn! In de winter is het een winterwonderland. Met schaatsen en kleine winkeltjes.

Schaatsen

In de winter wordt het grasveld van Bryant Park omgetoverd tot schaatsbaan. Niet de enige plek waar je kunt schaatsen in New York trouwens. Je kunt namelijk ook schaatsen in Central Park of bij Rockefeller Plaza. Ook magisch natuurlijk, maar Bryant Park heeft ook wel iets bijzonders. Daarnaast hadden ze een mini dorpje om de schaatsbaan heen gebouwd, zodat je binnen heerlijk even wat kon drinken of eten, terwijl je kijkt naar de mensen de hun rondjes draaien op de baan. Er zijn ook een hoop kleine winkeltjes met “snuisterijen”.

Zomer

Zodra het mooi weer is, zie je veel New Yorkers even een kleine pauze nemen in Bryant Park. Er zijn allemaal tafeltjes en stoeltjes te vinden onder de bomen, dus op een warme dag een prima plek om even uit te puffen. Daarnaast is het ook gewoon heerlijk om even te zitten om een broodje te eten. En als je daar dan toch even je pauze houdt: ga dan ook direct even naar de Public Library, want die zit met de achterkant tegen Bryant Park aan! Bij een warme zomeravond zit eigenlijk iedereen op het gras. En aangezien het park verlicht wordt door grote lampen die staan op de omringende gebouwen, is dat een heerlijke plek. Veel mensen nemen wat te eten mee en maken er een echte picknick van!

Bryant Park op een warme zomeravond

9/11 herdenking

In de zomer van 2011 waren we 11 september in New York. Sowieso indrukwekkend natuurlijk om dan in de stad te zijn. Wat heeft dat met Bryant Park te maken zal je je afvragen. We waren net in de Public Library geweest en kochten een glas water bij een van de restaurantjes rondom Bryant Park. Op het gras hadden ze voor ieder persoon die was omgekomen in de 9/11 aanslag een stoeltje neergezet. Een leeg stoeltje die ook altijd leeg zou blijven. Dat hakte er meer in dan ik had verwacht.

Waar is Bryant Park?

Ik vind dat je sowieso even door Bryant Park moet zijn gelopen. Of het nu ’s avonds is (het park wordt verlicht door grote lampen vanaf het dak van een van de gebouwen naast het park) of overdag. Als je 42th Street afloopt, richting 5th Avenue loop je er automatisch bij langs.

Meer info? Of kijken wat er de komende tijd op het programma staat? Check de officiële website: HTTP://WWW.BRYANTPARK.ORG/

Dit vind je ook leuk
Lees meer

Please Don’t Tell

Stel dat je met je vriendinnetje op vakantie gaat naar New York en je wilt haar verrassen met…
De leukste markten in New York
Lees meer

Markten in New York

Ik schreef al eerder een stukje over leuke rommelmarkten in New York maar je kunt natuurlijk ook een…