De bus in New York

Als je het mij vraagt, dan loop ik het liefst door New York. Moet je iets verder dan neem ik de metro. Maar New York heeft nog een goed vervoersmiddel waar je niet vaak iets over leest: de bus!

Reizen met de bus in New York is eigenlijk heel makkelijk. De bussen rijden overal en zijn makkelijk te herkennen aan de wit-blauwe kleur. Op de bus staat de lijn (en dus route) die ze rijden, zodat je ook snel kunt zien welke bus je moet hebben. Ook goed om te weten: ‘s avonds kan de metro best spannend zijn (en soms een tikkie onveilig), dan is de bus een prima alternatief!

De Bus in New York

Kaartje voor de bus

Als je een stukje met de bus wilt, heb je natuurlijk een kaartje nodig. Een kaartje voor de bus kost 2,75 dollar. Je moet trouwens wel gepast betalen! Er hangt een kastje in de bus, daar stop je je muntjes in. Heb je Metrokaart, dan kun je deze ook gebruiken om te reizen met de bus. Die stop je in hetzelfde apparaat trouwens.

Hoe vaak komt die bus dan?

Nou, gemiddeld rijdt de bus elke 10-15 minuten. Dus lang wachten hoef je nooit. Dan heb ik het trouwens wel over een doordeweekse dag. In het weekend is het elke 20-30 minuten. Nog steeds niet (heel) lang wachten dus!

Bushalte in New York

In- en uitstappen

Het instappen werkt hetzelfde als bij ons: je stapt via de voorkant in de bus. Wil je dat de bus stopt? Druk dan op de gele strip bij het raam of op de rode knop aan de palen bij de staanplaatsen. Vergelijkbaar als bij ons dus! Ow en uitstappen via de achterdeur. Gaat de deur niet open? Even op de gele strip drukken.

Welke routes rijdt de bus?

Wil je weten waar je allemaal kunt komen met de bus in New York? Dan vind je hieronder een plattegrond met daarop alle lijnen en routes van de bus. Wel zo handig om van te voren even te bekijken. Dan weet je zeker dat je op de juiste plek uitkomt!

Check hier de complete kaart:
http://web.mta.info/maps/

Dit vind je ook leuk
Lees meer

Staten Island Ferry

Een echte must-see voor een hoop mensen is The Statue of Liberty. Iconisch voor New York. Je kunt…
Business Class bij KLM
Lees meer

Business Class naar New York

Ik heb een uitgebreid verhaal geschreven over mijn vliegangst en hoe ik zo comfortabel mogelijk naar New York…