Business Class naar New York

Ik heb een uitgebreid verhaal geschreven over mijn vliegangst en hoe ik zo comfortabel mogelijk naar New York probeer te vliegen. Om dit “comfortabel” nog een stukje verder op te schroeven mocht ik een keertje Business Class naar New York vliegen. Wat een ervaring! Hier mijn verslag.

Wat is business Class?

Voor het geval je het nog niet wist, maar in een vliegtuig heb je verschillende klasse stoelen. Zo zit het grootste gedeelte op een economy stoel, die zijn het goedkoopst. Wil je iets meer ruimte, dan ga je voor een economy comfort stoel. Dan zit je ook iets verder voorin het vliegtuig (wat handig kan zijn als je in New York snel het vliegtuig uit wilt). Helemaal voorin het vliegtuig heb je business class. De luxe stoelen. De super persoonlijke bediening, het andere eten en natuurlijk de zee aan ruimte! Ik vloog, zoals meestal, nu ook met KLM.

Business Class bij KLM

Maar Business Class is niet alleen in het vliegtuig. Het is ook alles daarbuiten. Zo mag je als eerste in het vliegtuig en zit je dus niet te duwen met alle andere mensen die -blijkbaar- met zn allen tegelijk het vliegtuig in willen. Er is een speciale lounge waar je gratis kan eten en drinken (en zelfs even douchen!).

Ook de weg naar de douane is anders. De scanners waar je door heen moet lopen heeft een aparte ingang voor business class passagiers. Ook weer een hele andere belevenis! Al met al zorgt het ervoor dat je heel rustig je vliegtuig instapt.

Echt een hele andere belevenis

Je vlucht in business class is verslavend, dat moet ik toegeven. Als je die rust en ruimte gewend bent, is het lastig terug gaan naar economy vliegen. Je vlucht begint namelijk met een welkomsdrankje. De keuze tussen champagne, water of een sapje. He, we zijn er toch, laten we champagne nemen! Maar zijn we al opgestegen dan? Nee, we zijn nog bezig met boarden.

Even later krijg je een toilettasje met daarin sokken (handig om op rond te lopen), tandenborstel en tandpasta, deo, slaapmasker en nog wat andere zaken. Super handig om je op te frissen of als je even een klein tukje wilt doen.

Na het opstijgen krijg je ook zo’n heet handdoekje. Even opfrissen! Daarna kregen we een menu kaart. Menu kaart? Niet de standaard “kip of vegetarische pasta” keuze? Nee. Een echte menukaart met daarin verschillende keuzes en een tijdlijn van je reis en wat er allemaal aan lekkers geserveerd gaat worden. Potverdikke, dat wordt bunkeren! Ook is er een selectie aan wijnen die passen bij het eten. Het lijkt wel een restaurant!

Business Class KLM New York

Entertainment op touchscreen

In de stoel voor je zit nog steeds je entertainmentscherm. Alleen is deze wel even net zo groot als een TV. En touchscreen! De selectie aan films is wel hetzelfde, wat in dit geval bij KLM erg oke is! Ik koos een film en deed mijn gratis noice cancelling koptelefoon op (ja, ook die krijg je).

Na 40 minuten werd ons tafeltje gedekt met een kleedje en kregen we ons eten. Uit echt servies met echt bestek! Dat is wel iets anders dan een plastic bakje met plastic mes en vork. Natuurlijk merk je dat het eten nog steeds wordt opgewarmd en dat er niet een kok voor zo’n 40 business class passagiers staat te koken. Maar lekker was het zeker!

Als eerste uit het vliegtuig

Normaal maakt het me niet zoveel uit dat ik even moet wachten om het vliegtuig uit te moeten. Meestal zit je ergens halverwege en moet iedereen die voor je zit toch eerst z’n tas pakken en langzaam het vliegtuig uit. In New York is dat iets anders omdat je zit met de douane. Er komen meerdere internationale vluchten tegelijk aan en die moeten allemaal door dezelfde screening heen. Dus iets eerder je vliegtuig uit zijn kan je zomaar een half uur schelen bij de douane.

Business class passagiers mogen als eerste het vliegtuig verlaten. Sterker nog, we waren de allereerste mensen uit het vliegtuig! Dat zorgde ervoor dat we binnen 5 minuten door de douane waren. Super relaxed want terwijl we aan het wachten waren op de koffers, zagen we alle mensen van al die vluchten tegelijk de douane ruimte instromen. Dat zag er uit als minstens 45 minuten extra wachten.

Delta Lounge JFK

We vlogen met KLM en dat betekende dat we op de terugweg naar de Delta Lounge mochten. Een aparte plek voor business class passagiers van Delta en KLM. Een lounge waar je gratis kan eten en drinken. Het viel mij wat tegen, maar het was prima. De KLM lounge op Schiphol is zeker rmooier. Wat wel een bonus was: gratis douchen! En dat is echt een aanrader. Na zo’n laatste dag in warm New York (het was zomer) en de reis naar de luchthaven voel je je niet helemaal meer fris. Een super mooie doucheruimte kan je reserveren en zo kan je je even helemaal opfrissen voor de vlucht. Wat een verschil was dat zeg!

Business class is duur!

Ja, klopt. Business Class vliegen is alles behalve goedkoop. Van twee tickets kun je ook een complete reis voor twee personen naar New York (inclusief economy vlucht) mee betalen. Dat is absoluut waar. Maar mocht je ooit de kans krijgen om met een vroegboek actie toch zo’n ticket te bemachtigen, dan zou ik het absoluut doen! Je reis is anders en je komt heel relaxed aan in New York. Klaar om de stad te verkennen. Klik hier als je wilt kijken hoe je de beste deal voor een vliegticket naar New York regelt.

Dit vind je ook leuk
Het weer in New York
Lees meer

Het weer in New York

Het blijft altijd een lastig onderdeel van de reis: hoe is het met het weer? Is het lekker,…
Alle praktische informatie over New York
Lees meer

Alle praktische informatie

Je hebt besloten om naar New York te gaan? Gaaf! Nu begint het leuke: het plannen van de…