Central Park

Er zal waarschijnlijk niemand zijn die niet weet waar je het over hebt als je de naam “Central Park” laat vallen. Omringt door de high rise van New York, ligt een fantastisch groot park, waar je even helemaal uit de stad weg bent.

Het geluid lijkt letterlijk naar de achtergrond de verdwijnen en even ben je alleen nog maar omringt door rust en groen. Groen, als je er in de zomer bent tenminste. Nog al logisch dat Central Park een van de favoriete plekken is van iedere New Yorker. Zeker in de zomer. Lekker hangen op het gras, balletje overslaan of misschien zelfs een Yoga les volgen. Ja, het gebeurt allemaal in Central Park.

Overzicht van Central Park in New York

De weetjes over Central Park

Zijn er ook saaie weetjes over Central Park? Maar natuurlijk! Zo kwam William Cullen Bryant in 1844 met de eerste plannen voor het park. De stad groeide toen al als kool en William was bang dat de stad zonder groen zou komen te zitten. Achteraf gezien natuurlijk een verrekt slim idee! De rest is geschiedenis. Manhattan is verder gegroeid en Central Park in het centrale groene hart van New York geworden.

Mijn favoriete plekken in Central Park

Er zijn een hele hoop dingen te doen in Central Park. Gewoon een dagje het park inwandelen is eigenlijk wel iets wat je op je lijst moet hebben staan. De rest gebeurd dan eigenlijk vanzelf! Of je nu in de zomer lekker naar een honkbal wedstrijd wil kijken of in de winter wil gaan schaatsen. Het kan allemaal! Er zijn wel een paar dingen waarvan wij zeggen: dat moet je een keertje gedaan hebben!

1. Eten bij bakkerij Le Pain Quotidien

Ik heb er een hele post over geschreven: ETEN BIJ LE PAIN QUOTIDIEN. Is het zo bijzonder? Dat vond ik wel. Het ligt aan het sfeertje en dat is iets wat je maar lastig onder woorden kan brengen. En laten we het anders zeggen: je loopt veel, dus je krijgt honger! Sowieso een goede reden om hier iets lekkers te halen. Je kunt take-away doen of gezellig op het terras tussen de andere New Yokers. Check onze complete post voor alle info over deze eetgelegenheid.

2. Schaatsen in Central Park

In januari 2012 wist ik het zeker: ik zou schaatsen in New York. Ik kan niet schaatsen! Maar om niet als een total pussy over te komen ging ik uiteraard mee. Stuntelend op het ijs, maar een ontzettend gave belevenis. Schaatsen tussen de wolkenkrabbers in hartje New York. Zet die maar op je lijst als je in de winter richting New York gaat!

3. Bethesda Fontain in Central Park

Filmfreak? Dan ken je ongetwijfeld de Bethesda Fontain in Central Park. Om even je geheugen op te frissen: je zag hem bijvoorbeeld in Friends with Benefits. Sowieso een gave plek om even te zitten. Bijvoorbeeld als het een zonnige dag is en je even snel aan je kleur wil werken. Alle info over die specifieke fontein vind je hier.

4. Loabs boathouse

Ah, Loeb Boathouse. Als Sex and the City fan zul je het herkennen. Misschien niet van naam, maar wel van de scene dat Mister Big en Carrie samen in het water belanden. Ook een plek die je gezien moet hebben. Of het nu gaat om bootje varen of hapje eten. We schreven alle info hier voor je.

5. Koets door Central Park

Corny? Zeker! Leuk? Heel zeker! Met de koets door Central Park. Zet ’t maar op je to-do lijst, want zoiets wil je meemaken. Een ritje met koets door Central Park is romantiser dan je zou verwachten. En ben je helaas niet met je geliefde in New York, dan doen je het toch gewoon met vrienden. Het blijft leuk! We schreven er een post over hier.

6. Fietsen in Central Park

Liever een tikkie sportiever te werk gaan? Dan moet je echt EEN FIETS HUREN EN DOOR CENTRAL PARK FIETSEN. Je ziet alles en je kunt zelf bepalen waar je wilt stoppen. Maar vergeet niet dat er genoeg heuvels in Central Park zijn, dus het is zeker niet “effe een gemakkelijk ritje” ;).

Central Park gezien vanuit een helikopter

In het weekend afgesloten

Nee, niet voor bezoekers, maar wel voor verkeer. De wegen door Central Park zijn in het weekend voor de tienduizenden mensen die komen lopen, fietsen, skaten, muziek maken of gewoon relaxen.

Nog zoveel meer!

Het leuke en frustrerende aan New York is dat er zoveel te doen is. Je hebt eigenlijk altijd te weinig tijd. Zo hebben wij ook nog lang niet alles gezien en gedaan wat je kunt in Central Park. Dus heb jij nog goede tips? Geef ze door aan ons! We zetten ze hier bij en gaan ze natuurlijk de volgende keer zelf ook proberen.

Dit vind je ook leuk
Guggenheim_Museum
Lees meer

Musea in New York

In New York is het niet moeilijk om cultureel te zijn: loop rond, kijk om je heen en…
Uitzicht van One World Observatory
Lees meer

One World Observatory

Als je dan toch iets op je lijstje moet zetten, is dit misschien wel een van de weinige…