Charging Bull Wall Street

Heb je de film Hitch wel eens gezien? Nee, dan moet je hem nog even op je lijstje zetten van must-sees voordat je naar New York gaat. Of een van deze films mag ook: For Richer or Poorer, Inside Man, The Other Guys, The Sorcerer’s Apprentice of Arthur.

Heb je wel een van deze films gezien, dan weet je dat ergens in de film er een bronzen stier voorbij komt. Dat is niet zomaar een stier, dat is de Charging Bull (of ook wel Wallstreet Bull).

Charging Bull

Meerdere namen

De bronzen stier heeft meerdere namen. Hij staat bekend onder de Charging Bull, Wall Street Bull of Bowling Green Bull. Wil je op zoek naar deze 3200 kilo zware bronzen standbeeld, dan moet je richting Bowling Green Park. Staat hij daar zomaar? Nee, hij is staat symbool voor de agressieve financieel optimisme en voorspoed. Weet je dat ook weer. Ow, en wist je dat de Charging Bull is gemaakt door Arturo Di Modica? Nee? Ik ook niet.

Een foto maken met de Charging Bull

Genoeg zinloze feitjes, terug naar leukere dingen: foto’s maken! Uiteraard als je in de buurt bent, wil je op de foto met deze stier. Dat wilde ik ook. Dus toen we opeens in de buurt bleken te zijn, moest ik er heen. Maar met mij wilde de helft van de toeristen in New York op de foto van de Charging Bull. Rijen stonden om de stier. Soms hingen er 4 a 5 mensen tegelijk om de nek van de stier om een foto te kunnen maken. Want ja, ook hier klimmen toeristen op kunstwerken om grappige foto’s te kunnen maken.

Op goed geluk!

Sinds de onthulling van het standbeeld is het een toeristen trekpleister. Het is een van de meest gefotografeerde punten in de stad! Maar er is meer. Mensen op straat zeggen dat je de neus, horens en testikels moet aaien voor goed geluk. Dat is nu een soort traditie geworden. Dus mocht je bij de stier in de buurt zijn en je ziet mensen aaien over de testikels, dan doet ze dat voor goed geluk… Zou jij dat ook doen?

Financial District

Er is meer te doen dan alleen de Wallstreet Bull in downtown New York. The Financial District is sowieso leuk om te bekijken. Een bezoekje aan Wall Street moet natuurlijk op de lijst staan en als je dan toch downtown bent, loop je ook even langs Battery Park. En misschien lukt het jou wel om op de foto te komen met de Charging Bull. Neem deze dus mee in je downtown New York route!

Dit vind je ook leuk