Chelsea Market

De derde keer dat ik naar New York ging, ging de vriendin van een van mijn beste vrienden mee. Super gezellig uiteraard! En een ander bijkomend voordeel: zij heeft vrienden en familie in de stad. Zo kom je nog eens aan tips en locaties die je zelf niet zo snel zou ontdekken. Nu moet ik zeggen dat Chelsea Market niet echt het best bewaarde geheim van New York is. Op zich redelijk bekend natuurlijk, maar voor mij was het nieuw. Het werd mij omschreven als een overdekte markt in de oude Oreo fabriek, met allemaal leuke winkeltjes.

Ik moest gelijk aan een overdekte markt denken, met kraampjes en verse artikelen. Nou, zet dat beeld maar gauw uit je hoofd, want Chelsea Market is absoluut iets anders. In positieve zin!

Chelsea Market in New York

De oude Orea Fabriek

Chelsea Market werd vanaf 1890 gebruikt voor alles wat met koekjes te maken heeft. Alles van Saltines tot Oreo’s werd gebakken in de ovens van deze fabriek. In 1990 is het gebouw gerenoveerd en zijn er kantoren op de bovenste verdiepingen gekomen en winkels op de begane grond. En die begane grond is wat Chelsea Market zo leuk maakt! Het is een mix van verse producten, bakkerijtjes en snuisterij winkeltjes. Alles in een gemoedelijke sfeer van gezellig eten, kletsen en rondsnuffelen. Voor mij echt een plek om je even een New Yorker te voelen.

Mijn eerste bezoek aan Chelsea Market werd gelijk opgeleukt door een spontaan gesprekje met Jessica Szohr en het tweede bezoek door een vipspot van Adam Sandler. VIP spotten is natuurlijk niet de reden om richting Chelsea Market te gaan, maar wel een leuke bijkomstigheid.

Winkels

Waarom je er wel naar toe zou moeten gaan, is de sfeer die er hangt en de winkels die er te vinden zijn. Het is hip en puur, urban en gemoedelijk. Als je er bent, moet je zeker de boekwinkel achterin bezoeken. Of één van de cupcake winkels. Daarnaast is een hapje eten hier ook een belevenis. Verse vis? Geen probleem. Organische bakkerij? Om de hoek. Milk bar? Daar sta je voor. Is deze brownie de lekkerste die je ooit gehad hebt? Recepten vind je hier, ingrediënten daar. Er is ontzettend veel te zien, te eten, te beleven en te kopen. Check alle winkels op de website van Chelsea Market: HTTP://WWW.CHELSEAMARKET.COM

De Klok in Chelsea Market

Hoe kom ik er?

Reizen in New York vind ik persoonlijk het meest relaxed met de metro. Zeker als je er al een paar keer bent geweest, hoef je niet perse boven de grond alles te zien. Maar de metro is vooral prettig, omdat je snel op de plek van bestemming bent. Want laten we eerlijk zijn: in The City Never Sleeps is nog zoveel te bekijken. Je tijd effectief inplannen en gebruiken is dus belangrijk! ;).

METRO

Neem de blauwe A, C of E trein naar 14th Street. Neem de trap omhoog naar 8th street. Je loopt 14th of 15th street uit, richting 9th Ave. Het gebouw is dan niet te missen.

TAXI

Taxi aanhouden en vervolgens naar: 75 9th Avenue (tussen 15th en 16th Streets).

Dit vind je ook leuk
Egg Shop in New York
Lees meer

Egg Shop New York

De naam van de restaurant heeft geen verdere uitleg nodig lijkt mij. Ga je namelijk naar The Egg…
hop on hop off new york
Lees meer

Hop on Hop off New York

Hop-on Hop-off bussen in New York zijn populair. Niet alleen in het aantal aanbieders (je ziet ze echt…
NBC Studio Tour in New York
Lees meer

NBC Studio’s New York

Er zijn veel dingen iconisch in New York: denk aan de gebouwen zoals The Empire State Building en…