East River Ferry

Het was in de zomer dat ik in New York was. En het plan was duidelijk: eindelijk een keertje naar Williamsburg gaan. De hippe buurt waar je een keertje geweest moet zijn. Ik zou met de taxi kunnen gaan, maar er is een vele leukere manier om er te komen: de East River Ferry.

Wat is de East River Ferry?

Zoals de naam al doet vermoeden is een East River Ferry een boot (niet super groot overigens) die als een soort bus over het water gaat en bij verschillende punten aanmeert. Je kunt afstappen en opstappen waar je wilt. In de zomer is dit extra leuk, omdat je dan op het dek kunt gaan zitten en een prachtig uitzicht hebt op de skyline van New York vanaf de East River. Een absolute aanrader om een paar prachtige foto’s te maken. Kan het ook in de winter? Jazeker, maar dan is een stuk kouder om op het dek te gaan staan ;). Keuze is uiteraard aan jezelf. Ow en de East River Ferry heeft flink het tempo er in, dus goed blijven staan!

East River Ferry New York

Hoe werkt de East River Ferry?

Dat is echt heel simpel! Je koopt een kaartje bij een van de op-, en afstapplekken op de route. Je blijft zitten tot je bij jouw stop bent en daar ga je van de boot af. Ben je klaar met wat je wilde doen of wat je wilde zien en wil je terug of wil je verder, dan pak je de volgende boot. De East River Ferry vaart ongeveer elke 20 minuten, dus je hoeft nooit lang te wachten.

Ben je toevallig met de fiets? Geen probleem! Die kan gewoon mee. Je moet er wel een extra kaartje voor kopen. Kosten vallen mee: 1 dollar extra.

Wat kost een ritje?

Een ritje met de boot kost $4 voor een enkele reis door de weeks en $6 in het weekend.
Wil je een hele dag gebruik maken van de Ferry, dan kost dat $12 door de weeks en $18 in het weekend.

Mijn advies is om de route van de East River Ferry goed te bekijken en je dag rondom die route te plannen. Je koopt dan voor $12 een kaartje en je kunt de hele dag gebruik maken van de boot om al je must sees bij langs te gaan.

Hoe kom ik bij de East River Ferry?

Er zijn verschillende plekken waar je kunt opstappen. Ik ben bij Pier 11 opgestapt en zo naar Williamsburg gevaren. Daar afgestapt en een heerlijk tochtje door Williamsburg gemaakt. Dat is sowieso een must see, zeker in de zomer als iedereen buiten is en je een heerlijk terrasje kunt pakken.

Meer info?

Check de site van de East River Ferry: HTTP://WWW.EASTRIVERFERRY.COM

Dit vind je ook leuk
Big Bus in New York
Lees meer

Big Bus in New York

Als je denkt: ”heb ik dat Big Bus niet ook eens ergens anders gezien?”, dan zou dat zo…