Egg Shop New York

De naam van de restaurant heeft geen verdere uitleg nodig lijkt mij. Ga je namelijk naar The Egg Shop in New York, dan ben je op zoek naar een gerecht met ei. En bij de Egg Shop hebben ze echt keus genoeg!

Egg Shop in New York

Gigantisch populair

In New York is elke week wel een ander restaurant ontzettend populair. Heeft het in een blad gestaan, is er een YouTuber geweest of praat gewoon elke New Yorker er over? Dan is de kans groot dat je minstens een uur in de rij moet staan voor een tafeltje. Ik weet niet of het ondertussen zo erg is bij de Egg Shop, maar ik weet wel dat het druk was toen wij in de zomer van 2016 hadden besloten om daar te gaan lunchen. We kregen het laatste beschikbare tafeltje en na ons werd de rij wachtende behoorlijk groot.

Alles ei

De complete menukaart draait om het ei. Logisch met zo’n naam. Met prijzen tussen de $9 en $15 is het prima kaart om iets lekkers uit te zoeken. Ze hebben zoveel verschillende variaties met ei gemaakt, dat het bijna moeilijk kiezen is! Een standaard spiegelei staat uiteraard niet op de kaart, ze hebben wel iets meer hun best gedaan met de gerechten.

We namen de klassieker van de kaart “Avo & Egg”. Avocado en ei op een multi-grain toast broodje. Ook wel bekend van alle Instagram posts ;). Maar oh-zo-lekker! Een echte aanrader. Ben je bang dat je niet genoeg hebt aan zo’n broodje voor de lunch? Neem dan een sides van Fried Chicken. Dat geeft je dat volle gevoel en daarna ben je weer helemaal klaar voor een flinke wandeltocht door New York.

Eten bij Egg Shop New York

Aanrader!

Ik vond Egg Shop echt een aanrader voor een lunch (of ontbijt). In principe serveren ze ei de complete dag, maar hun beste kaart is -vind ik- met ontbijt of lunch. Ze hebben ook avondeten, mocht je toch liever op een ander moment gaan. Die kaart ziet er ook best oke uit trouwens.

Wil je al even in de kaart snuffelen, check hun site: https://www.eggshopnyc.com

Waar vind je Egg Shop?

Ze serveren ontbijt/lunch/brunch elke dag van 08:00 tot 16:00. Van dinsdag t/m zaterdag zijn ze tot 22:00u open voor je diner.

Dit vind je ook leuk
Favoriete plekken om te eten in New York
Lees meer

Two Hands New York

In New York is natuurlijk elke maand wel weer een nieuw restaurant de plek om te gaan eten.…
Lunchen in New York
Lees meer

Lunchen in New York

Na een ochtend wandelen en site-seeting in New York, wordt het tijd voor een lunch. Beetje afhankelijk van…