ESTA reistoestemming aanvragen voor New York

Oke, je hebt alles klaar staan voor je reis naar New York: koffer, reisgidsen, to-do/to-see lijst, camera, paspoort. Je hebt er helemaal klaar voor! Dan is het belangrijk om één ding niet te vergeten: het aanvragen van een ESTA reistoestemming. Wat is het, waarom is het nodig en hoe krijg je het? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

ESTA reistoestemming voor New York aanvragen

Wat is een ESTA-reistoesttemming

Als je naar de Verenigde Staten reist (of een ander land dat valt onder het Visa Waver Program), dan moet je een ESTA-reistoestemming aanvragen. Doe dit minimaal 72 uur voordat je vertrekt. Wat eerder is natuurlijk altijd beter en geeft je een lekkerder gevoel. Waarom 72 uur? Omdat ze maximaal die tijd kunnen nemen om je aanvraag goed te keuren. Zou lullig zijn als ze net wel die drie dagen nodig hebben en jij een dag van te voren die aanvraag nog moet doen. Een ESTA-reistoestemming is een digitaal formulier dat je invult. Het invullen zelf kost ongeveer een kwartiertje.

Hoe snel krijg ik antwoord?

Meestal wordt je aanvraag direct goedgekeurd, maar het kan dus maximaal tot 72 uur duren. Vraag deze toestemming dus ruim van te voren aan, scheelt een hoop gestress.

Hoe lang is de ESTA-toestemming geldig?

De ESTA-reistoestemming is 2 jaar geldig. Mocht in die twee jaar je paspoort verlopen, dan moet je weer een nieuwe ESTA toestemming aanvragen. Belangrijk: na je aanvraag krijg je een referentienummer. Onthoud deze goed, want die heb je nodig als je iets wilt wijzigen wanneer je paspoort verloopt.

Zitten er kosten aan verbonden?

Ja, het aanvragen van zo’n toestemming kost 14 dollar (ongeveer 10 euro). Aangezien het een Amerikaanse website is waar je dit invoert, is het hebben van een creditcard handig. Daar kun je snel mee betalen.

Waar vraag ik het aan?

Op de ESTA-website van de US Customs and Border Protection (kan gewoon in het Nederlands): HTTPS://ESTA.CBP.DHS.GOV/ESTA/APPLICATION.HTML

Iedereen kan zelf een visum aanvragen via bovenstaande link. De website ziet er misschien niet heel gebruiksvriendelijk uit en je moet best wel wat vragen invullen, maar dat is echt door iedereen te doen.

Moet ik nog meer invullen?

Nee! Vroeger moest je ook nog een formulier in het vliegtuig invullen, maar dat hoeft tegenwoordig niet meer. Dat scheelt trouwens ook weer een rij bij de uitgang van het vliegveld waar een medewerker ook dat formuliertje wilde bekijken. ESTA bevestigd? Mooi zo! Dan ben je klaar voor je reis naar New York!

Dit vind je ook leuk
Alle wijken in New York
Lees meer

Alle wijken in New York

New York is natuurlijk bekend als Manhattan. Maar New York is zoveel meer. Er zijn een hele hoop…
reisgidsen New York
Lees meer

Reisgidsen over New York

Als je dan je reis naar New York hebt geboekt, is het tijd voor ultiem voorpret! Dat betekent…