Eten in Little Italy

Toen ik in 2011 in New York was, gingen we eten met “de familie” van een van de reisgenoten. Familie die ook daadwerkelijk in de buurt van New York woonde. Ik vond het echte New Yorkers. We hadden afgesproken bij het hotel en zouden met z’n allen wat gaan eten in Little Italy. De familie was met de auto gekomen en we zouden dus ook met die auto richting ons restaurant. Na verscheidende keren in een taxi te hebben gezeten, is het “persoonlijk” door New York rijden toch anders.

Eten in Little Italy

Als je over de stoep loopt, ziet de weg eruit als een mierenhoop van auto’s die toeteren en elkaar graag het internationale gebaar van vriendschap geven. Hoe kom je ooit van punt A naar B in dat verkeer gaat door je hoofd als je er naar kijkt. Nu zat ik opeens er letterlijk midden in. Met lichtelijk zweet in de handen vertelde de man van de familie allemaal verhalen over de stad, terwijl we door de straten vliegen en we links en rechts om de auto’s. Het zweet in mn handen werd minder en ik hing aan hun lippen als ze weer een verhaal wisten te vertellen over waarom een deel van New York zo was gebouwd of waren sommige gebouwen verdwenen en waar vroeger de trein langs reed.

Restaurant in Little Italy

Eten in Little Italy is sowieso een aanrader. Je bent letterlijk in Italie! En het eten was fantastisch. We werden onthaald in een restaurant of kwamen we op bezoek bij familie die we al jaren niet gezien hadden. Voordat we goed en wel zaten, vloeide de eerste wijn al rijkelijk, werden er hapjes op tafel gezet en kwam de eigenares informeren of “The Dutch” het ook al een beetje naar hun zin hadden in de City That Never sleeps. Een menu? Ja, ik weet dat ik er nog naar gekeken heb, maar al snel wist de eigenares beter wat we zouden moeten bestellen dan wij zelf. Een half uur later stond de tafel vol met lekkers en voelde ik me echt thuis. Er werd over New York gekletst en ik voelde me een spons. Alle informatie werd naar binnen gezogen!

Siegfried - Wouter - Renske in Little Italy

Toetje bij Ferrara Bakery & Café

Na een paar uurtjes heerlijk te hebben gegeten en gekletst, gingen we ergens anders ons toetje halen. Blijkbaar heel normaal. Het voelde voor mij net of we het eten niet zo geweldig hadden gevonden en dat we daarom dat laatste stukje ergens anders vandaan wilde halen. De familie verzekerde mij dat het niet zo was. Daarnaast gingen we New York cheesecake halen bij Ferrara Bakery & Cafe waar de rij overdag minstens 2 blocks was. Dat beloofde wat! En dat was ook zo. Zoveel verschillende soorten cheesecake had ik nog nooit gezien. Met moeite propte ik het naar binnen, want ik zat nog vol van het diner.

Wil jij daar ook heen? Check hun website: HTTP://WWW.FERRARACAFE.COM/NYC/
Adres: 195 Grand Street tussen Mott & Mulberry Streets.

Little Italy de moeite waard!

Ik vind Little Italy echt de moeite waard om een bezoekje aan te brengen, als je in New York bent. De complete wijk, die steeds kleiner wordt, ademt Italië uit. De mensen spreken Italiaans, koken als echte Italianen en even voel je je niet meer in de stad New York.

Dit vind je ook leuk
Gansevoort Market
Lees meer

Gansevoort Market

Als iets hip is op dit moment dan is het wel een vorm van een “foodhal”. Het liefst…
Magnolia Bakery aan Bleeker Street
Lees meer

Magnolia Bakery

Cupcakes kun je tegenwoordig overal krijgen. Op de hoek van de straat, in de supermarkt, in je lokale…
Chelsea Market in New York
Lees meer

Chelsea Market

De derde keer dat ik naar New York ging, ging de vriendin van een van mijn beste vrienden…
De beste bagels in New York
Lees meer

De Beste Bagels in New York

Gebouwen kunnen iconisch zijn, maar in New York is eten dat ook. Er is bepaalde etenswaar waarbij ik…