Mijn favoriete plekken om te eten in New York

Eten in New York is en blijft een belevenis. Of het nu gaat om een hotdog halen bij een hotdag-cart of ergens je compleet laten verwennen door lekkernijen van de hoogste plank. Als je in New York bent, hoef je zeker niet elke avond hetzelfde te eten. Ben je er meerdere keren geweest, dan krijg je vanzelf een lijstje van je favoriete plekken om te eten in New York. En dit zijn een paar van de mijne!

Favoriete plekken om te eten in New York

5 Napkin Burgers

Je moet natuurlijk een hamburger hebben gegeten als je in New York bent. En waar kun je dat beter doen dan bij het beste hamburger restaurant van New York! Tenminste, volgens een hele hoop mensen. En gezien de rij die elke avond voor de deur staat, konden die mensen wel eens gelijk hebben. 5 servetjes voor 1 hamburger is echt niet overdreven. Het lekkerste vlees op een nog beter broodje. Geserveerd met huisgemaakte patat. Potverdikke, het water loopt me alweer in de mond terwijl ik dit typ. Met verschillende locaties door New York echt eentje voor op de lijst wat ons betreft.

Website: HTTP://5NAPKINBURGER.COM

Theatre Row Diner

Niet alleen mijn favoriete plek om ontbijt te halen, maar ook een prima plek om ’s avonds te eten. De sfeer in de ochtend verliezen ze niet gedurende de dag. Echt een Amerikaanse diner met ’s avonds nog steeds een perfecte kaart om snel even een hap te halen. De bediening blijft altijd super leuk en daarnaast ben je snel in de rest van de stad, dus ook nog eens een ideale locatie! Ontbijt of diner, een prima plek voor een prima hap eten.

Website: HTTP://WWW.THEATREROWDINER.COM

Two Boots Pizza

In januari 2012 kwam ik redelijk gesloopt aan in New York. Ik had ’s avonds al een druk programma en om 20:00 uur New York tijd moest ik nog wat eten. Geen zin in een uitgebreide maaltijd, omdat mijn lichaam dacht dat 02:00 uur ’s nachts was, ging ik een pizzatoko binnen. De sfeer was gezellig en de locatie was fantastisch. Two Boots zit op verschillende plekken in New York en dit was de Hell’s Kitchen locatie. Vanuit een grote vitrine koos ik 3 slices van verschillende soorten pizza. Uiteraard veel te veel. Ondanks dat ik teveel had gekozen is het een van de lekkerste pizza’s geweest die ik in mijn leven heb gehad. New York Pizza op zijn best! Ook op zoek naar een snelle hap of pizza slice ervaring? Two Boots Pizza is dan een aanrader! Ow en in het weekend op tot 03:00 uur. Nooit verkeerd ;).

Website: HTTP://HELLSKITCHEN.TWOBOOTS.COM

Two Hands New York

Two Hands is een restaurant waar je absoluut gegeten moet hebben als je in New York bent. Het meest drukke moment is het ontbijt of brunch moment, want dan komt heel hip New York naar dit plekje op randje China Town. China Town? Jazeker! De locatie is zeker niet wat je er van zou verwachten. Of wachten gesproken: kom op tijd, want de kans dat je in de rij moet staan is groot. Toen ik er in 2016 was, was de maximale wachttijd ongeveer 25 minuten. Het was het meer dan waard! Mijn advies: ga er ontbijten en neem de Acai Bowl.

Website: HTTP://WWW.TWOHANDSNYC.COM

Acai Bowl bij Two Hands New York

Egg Shop New York

Heb je niets met ei? Sla dit stukkie dan maar over. Zoals de naam doet verwachten is de Egg Shop all about Ei. Een perfecte plek voor een eiwitrijk ontbijt of een stevige lunch om de rest van de middag de stevige wandeling aan te kunnen. De sfeer is leuk en je merkt aan de drukte tijdens de lunch dat The Egg Shop helemaal het ding is momenteel in New York. Misschien nog meer onder de New Yorkers dan onder de toeristen. Dus wil je die goede bodem voor de dag leggen, neem een ei en avocado toast.

Website: HTTP://WWW.EGGSHOPNYC.COM

Green Fig Restaurant

Ik schreef al eerder over hoe fijn het Yotel is als hotel. Maar wist je dat ze een eigen restaurant hebben? Slaap je niet in het Yotel, dan kun je daar als nog prima eten. In de zomer is hun dakterras echt fantastisch. Het grootste van Manhattan! Is het minder mooi weer, dan is het gedeelte binnen ook heel erg prima. De kaart is iets spannender dan je bij een gemiddeld restaurant zou verwachten, dus check deze voor je heen gaat. Maar de hamburger met een enorme schijf watermeloen is in de zomer heel lekker kan in je vertellen.

Website: HTTP://WWW.GREENFIGNYC.COM

Alles in Chelsea Market

Ik schreef al eerder over Chelsea Market. Een plek om heerlijk tussen de New Yorkers te gaan shoppen, maar ook te eten. Een milkbar, een Fresh Seafood bar, Bakery, Burger Bar, je kunt het zo gek niet bedenken. De geuren kom je al tegemoet als je naar binnen loopt. Ik kan je dan ook geen advies geven, behalve: loop naar binnen en laat je verrassen! Kies iets uit, ga in de rij staan en proeven maar!

Website: HTTP://CHELSEAMARKET.COM

Ben je zelf een nog beter restaurant tegen gekomen dan dat wij hier op een rijtje hebben gezet? LAAT HET MIJ DAN WETEN!

Dit vind je ook leuk
Favoriete plekken om te eten in New York
Lees meer

Two Hands New York

In New York is natuurlijk elke maand wel weer een nieuw restaurant de plek om te gaan eten.…