Fietsen huren in New York

Als ik eerlijk ben dacht ik dat je wel gek moest zijn om te willen fietsen in New York. Tuurlijk, wij Nederlanders zijn natuurlijk mensen die houden van fietsen, maar omdat nu in The Big Apple te gaan doen? Denk aan al dat verkeer, de drukke straten, waar de taxi’s de baas lijken te zijn. Maar dat bleek ik verkeerd te hebben! Fietsen in New York is hot and happening. En eigenlijk mag een leuk fietstochtje ook niet op jouw to-do lijst ontbreken. Maar waar doe je dat dan? Hier een paar opties.

Fietsen in New York

Fietsen in Central Park

Central Park is sowieso een fantastische plek in New York. En datzelfde geldt voor het fietsen daar. Sowieso rijden er weinig auto’s in Central Park en is het heel duidelijk waar je mag fietsen. Ze hebben speciale “fietspaden” aangegeven op het wegdek. Prima te doen dus! En zoals gezegd: een hele mooie omgeving om te fietsen. Duur is het zeker niet, je betaald ongeveer 5 euro voor een uur een fiets huren. Prima prijs voor een middagje plezier. Nou moet ik wel zeggen dat 1 uur fietsen wel heel kort is. Persoonlijk zou ik er een leuke middag van maken. Weten waar je allemaal heen kan? Geen probleem, de verhuurder van de fietsen geeft je een kaartje van de routes mee.

Huur hier je fietsen:
FIETSVERHUUR CENTRAL PARK

Fietstocht naar de Brooklyn Bridge

Als je wel eens in New York geweest bent en je hebt de Brooklyn Bridge bezocht, dan weet je dat de brug opgedeeld is in 2 stukken: een voor voetgangers en eentje voor fietsers. En daar kan jij dus overheen fietsen! Lower Manhattan, China Town en SoHo pak je dan ook direct mee. Een hele leuke manier om dat deel van de stad te bekijken. En vanuit Brooklyn heb je natuurlijk een heel mooi uitzicht over de skyline van New York.

Deze fietstocht maken? KLIK DAN HIER VOOR DE BROOKLYN BRIDGE FIETSTOCHT.

Central Park Tour

Fietsen in Central Park is prima zelf te doen, zoals eerder geschreven. Maar het kan ook leuk zijn om met een gids een paar uurtjes door het park te fietsen. Als je dat graag wilt, dan is dit de optie voor jou! In totaal fiets je ongeveer 2 uurtjes en zie je alle highlights. VOOR DEZE TOCHT KLIK JE HIER.

Fietsen in Central Park

De routes

Ondertussen heeft New York ook al 30 kilometer aan fietspaden aangelegd. Dat gaat dus de goede kant uit! Maar wil je precies weten waar je kunt fietsen, dan is een kaart wel handig.

Streng!

Ondanks dat de fiets steeds meer zichtbaar wordt in New York, moet je er wel rekening mee houden dat het voor veel mensen nog iets raars is. Blijf daarom goed op de aangegeven fietspaden / bike lanes. Ook de politie controleert hier streng op. En misschien ook wel terecht, want het gaat natuurlijk om je veiligheid.

Alle mogelijkheden

Wil je alle mogelijkheden van fietsen in New York op een rijtje zien? KLIK DAN HIER EN KIES JE EIGEN OPTIE.

Als je tijd hebt en het weer werkt mee, is het fietsen in New York echt een aanrader. Zeker in Central Park. Ik weet mijn eerste ritje in het voorjaar daar nog als de dag van gister. Het hoogteverschil had ik niet verwacht! Heerlijk om het hele park op die manier te bekijken. Zet het maar vast op je to-do lijstje!

Dit vind je ook leuk