Films opgenomen in New York

Ik hou van films! Ik kan me vermaken met elk genre, maar de films die ik keer op keer weer bekijk, zijn toch echt romantische komedies. En dan vooral romantische komedies die zich afspelen in New York. Soms kijk ik deze films ook gewoon om in een New York state of mind te komen. Helemaal als ik weet dat ik binnenkort weer naar de Big Apple ga. En het leuke is dat als je in New York bent, je de plekken uit de film herkent. Of andersom, wanneer je in de film een straat, gebouw en plek ziet waar je zelf ook bent geweest, voel je toch elke keer weer een kriebel!

Herken je dat gevoel en hou je ook van romantische komedies? Dan moet je onderstaande lijst zeker doornemen, want hier volgen onze favoriete New York must-see romantische komedies!

Films die zijn opgenomen in New York

Begin Again

Stiekem is dit een beetje een filmhuis-film, maar dat maakt hem niet minder mooi. In de hoofdrol hebben we aan lager wal geraakte platenbons Mark Ruffalo en net gedumpte chick Keira Knightley. Ze ontmoeten elkaar op het laagste punt in hun leven en besluiten samen een plaat op te nemen in de stad New York. Overal waar ze kunnen, dus in de metro, op straat, in Central Park, op een dak! Een heerlijke muzikale film, zonder standaard einde met heel veel toffe inkijkjes in de stad New York.

27 Dresses

De film 27 Dresses draait grotendeels om het zoeken van de perfecte bruiloft locatie, wat garant staat voor een romantische tour door New York. Veel stukken in de film zijn buiten opgenomen, waar wij New York liefhebbers erg blij van worden.

De hotspots diet hier lekker veel aandacht krijgen zijn: Central Park, Bethesda Fountain, Loeb Boathouse, Meatpacking District and The New York Journal Office.

Sex and The City, The Movie

Hiermee bedoel ik de eerste film, laat dat duidelijk zijn. De tweede film heeft ook leuke New York spots, maar speelt zich grotendeels af in Abu Dabi. Ik snap nog steeds niet waarom Michael Patrick King besloot ‘The City’ uit ‘Sex and The City 2’ te halen, maar dat is een heel ander verhaal.

New York wordt ook wel de fifth lady van de serie genoemd en dat is ze ook zeker in de eerste film. Verschillende New York spots krijgen de aandacht, waaronder de prachtige Public Library. Eigenlijk zijn de Public Library en vooral het boek Love Letters of Great Men dat ze hier leent, toch een beetje de rode draad in de film.

Welke plekken zie je nog meer voorbij komen naast de Public Library? De Brooklyn Bridge, Chinatown, Bryant Park, Central Park en natuurlijk allerlei hippe restaurants en clubs.

Friends with Benefits

In het eerste deel van de film probeert Jamie Dylan te overtuigen dat hij de baan in New York niet moet doen vanwege de functie, maar vanwege New York: “I’m not gonna sell you on the job, I’m gonna sell you on New York!” Met die eerste scene scoort de film meteen punten bij elke New York lover. Maar ook de rest van de film blijf je aan de buis gekluisterd, omdat de hele film kriskras door Manhattan loopt.

New York hotspot die de aandacht krijgen in deze film? Times Square, Central Park & Bethesda Fountain, Grand Central Station, Rockefeller Plaza, Brooklyn Bridge/Fulton Ferry Pier, Battery Park, Soho and many more. Deze film zorgde ervoor dat ik de Bethesda Fountain moest en zou zien!

Hitch

Omdat Hitch zowel het verhaal van Hitch & Sara, als Albert & Allegra vertelt komen veel verschillende plekken in New York voorbij in de film. Daarnaast is Hitch is zo’n lekker snelle film dat springt van Soho naar Ellis Island, naar de Metropolitan Museum of Art en weer terug. Daarnaast wonen de hoofdrolspelers in geweldige New York appartementen waar je jaloers op wordt.

Alle hotspots op een rij: Financial District & Charging Bull, Ellis Island, Hudson River, Metropolitan Museum of Art trappen, Central Park Zoo, Soho, City Hall Park.

Nog meer locaties en films?

Wil je meer New York locaties ontdekken in films? On the set of New York is een super leuke site waar je alle film opgenomen in New York kunt vinden. HTTP://WWW.ONTHESETOFNEWYORK.COM

Dit vind je ook leuk
New York verlaten door het Coronavirus
Lees meer

Coronavirus in New York

COVID19 of het coronavirus heeft ook zijn weerslag op je (geplande) reis naar New York. Wat kan wel…