Five Napkin Burger in New York

Eten in New York kan echt een feestje zijn. Er zijn zoveel restaurants dat het vaak moeilijk is om een keuze te maken. In alle voorpret van mijn New York trip in 2011 werd mij verteld dat we sowieso naar de 5 Napkin Burger toe moesten. Dat is een hamburger restaurant waar je, aldus de reisgenoten, de beste hamburgers van New York kan eten. Dat moest ik meemaken!

5 Napkins in Hell's Kitchen New York

Five Napkin hamburgers

Dat 5 Napkin in Hell’s Kitchen (ze hebben meerdere locaties) één van de populairste restaurants is in dat stukje New York, wisten wij ook niet. Met onze goede moed en grote honger gingen we rond 18:30 uur naar het restaurant. Iets vroeger dan een gemiddelde New Yorker, dus wij dachten dat het niet druk zou zijn. Dat viel vies tegen! De rij stond nog net niet buiten, het scheelde weinig. Toen we eindelijk bij de tafeldame waren aangekomen, zei ze dat het nog minstens 45 tot een uur ging duren voordat we een tafeltje zouden krijgen. Omdat we zo graag bij 5 Napkin wilden eten, zijn we aan de bar gaan zitten met een drankje en ondertussen keken we met water in de mond het restaurant in.

De aankleding is echt fantastisch. De bankjes en tafels geven het gevoel van een diner, terwijl de sfeerverlichting voor de intieme gezelligheid zorgt. De vleeshaken aan het plafond en de kabelbaan waar vroeger het vlees aan hing, maakt het af (en dan bedoel ik niet qua gezelligheid). Aan de bar wachten was absoluut geen straf. Midden tussen de New Yorkers je cocktail drinken heeft iets gezelligs. Daarnaast is het heerlijk om de verhalen aan te horen en soms ook zomaar het gesprek in getrokken worden. Zo was ik een sms aan het versturen en riep de man naast mij opeens: “High Five on the iPhone dude!”, om vervolgens met mij in discussie te gaan over hoe geweldig de iPhone wel niet is.

Dear Good Morning in New York bij 5Napkins

Het wachten waard!

Na 45 minuten werden we keurig bij de bar opgehaald en kregen we een tafeltje. Het menu is niet heel uitgebreid, maar de opties zijn precies goed. Ga je hier eten, dan zou ik de original 5 Napkin hamburger nemen. Zorg er wel voor dat je voldoende honger hebt, want dat is zeker geen laffe hamburger! Maar wel de beste die ik ooit heb gegeten. Inclusief de verse patat die je er bij krijgt, om je vingers bij af te likken!

Toen we in 2012 nog een keer een hamburger gingen halen, hadden ze het wachtsysteem verbeterd. We hadden gereserveerd, maar moesten nog even wachten. Tegenwoordig krijg je bij binnenkomst een soort rode disk met lampjes mee. Zodra je tafel klaar is, begint je disk te knipperen en te trillen. Ideaal en je hoeft nooit meer bang te zijn dat ze je vergeten of dat je niet hoort dat ze je naam roepen.
We besloten die keer de two-person hamburger te nemen. Dat hebben we geweten! Een unit die makkelijk 4 personen van een goed gevulde maag had kunnen voorzien. Tegen beter weten in hebben we hem tot het laatste slablaadje opgegeten. Mijn hemel, wat zaten wij vol!

Echt de beste hamburgers?

Zijn het de beste hamburgers van New York? Geen idee. Uiteraard zijn er nog veel meer plekken waar je goede hamburgers kunt eten. Er zijn complete lijsten met de beste hamburger-toko’s. Maar het ligt toch altijd aan je smaak. Gezien de rij die elke avond voor de deur staat, doen ze toch iets goeds daar in Hell’s Kitchen. Ik raad je dus ook absoluut aan om een daar een keer te gaan eten. Al is het maar voor de belevenis. Overigens hoef je niet perse naar Hell’s Kitchen. 5 Napkin Burgers heeft meerdere locaties door New York. Het complete overzicht vind je op hun site: 5NAPKINBURGER.COM

Dit vind je ook leuk
Gansevoort Market
Lees meer

Gansevoort Market

Als iets hip is op dit moment dan is het wel een vorm van een “foodhal”. Het liefst…
Eten in Little Italy
Lees meer

Eten in Little Italy

Toen ik in 2011 in New York was, gingen we eten met “de familie” van een van de…