Gansevoort Market

Als iets hip is op dit moment dan is het wel een vorm van een “foodhal”. Het liefst een oud pand waar allemaal verschillende eet-aangelegenheden sinds onder een dag verzameld hebben. Uiteraard heb je dat ook in New York: Gansevoort Market.

Ze zijn verhuist!

Laat ik gelijk met het belangrijkste beginnen: Gansevoort Market is eind 2016 van locatie gewijzigd. Ze zitten nog steeds in het Meatpacking District, maar net 300 meter een andere kant uit. En het oude adres zweeft nog veel op internet rond, dus hier even het juiste adres:

Oude adres
53 Gansevoort Street

Nieuwe adres
353 W. 14th St

Gansevoort Market

Concept is ongewijzigd

Ze mogen dan van locatie zijn gewijzigd, de inhoud is hetzelfde! Allemaal verschillende aanbieders van heel lekker eten. Of het nu gaat om een ontbijt, lunch of een snelle snack of een gezond drankje. Denk: Thais, Italiaans, pizza, gezonde broodjes, salades, taco’s soep, cupcakes, etc. etc. Ik moet nu echt stoppen, want het water loopt me alweer in de mond.

Zo nieuw is het idee niet

Als je denkt: dat hebben ze leuk bedacht! Dat klopt, maar nieuw is het niet. Gansevoort Market komt namelijk uit 1887. Toen was het The Gansevoort “Farmers” Market. Een echte open lucht markt, waar honderden boeren met hun kar hun producten kwamen verkopen.

Sfeer is fantastisch

Ondanks dat de nieuwe locatie een beetje wennen is, blijft de sfeer erg leuk. Je zit in een indoor foodcourt, waar je kunt eten wat je wilt. De meeste New Yorkers die ergens aan het werk zijn in Meatpacking, komen daar lunchen of hun zakenafspraak doen. En ook jij kan je even echte New Yorkers voelen door er tussen te gaan zitten met je broodje en koffie.

Een van de beste broodjes ooit

In 2015 was ik in de stad en had ik van vrienden gehoord dat ik absoluut even moest gaan kijken bij Gansevoort Market. Dus toen ik toch in Meatpacking rond liep, was het het perfecte moment om daar lunch te halen. Ik was niet de enige met dat idee, want 13:00u is natuurlijk een perfect moment voor iedereen om te lunchen. Ik liep een rondje door het gebouw en zag eigenlijk overal iets wat ik graag wilde proeven. De keuzes! Ik ging uiteindelijk voor een stand die gemaakt was van een opengeklapt VW busje. Ze verkochten broodjes, waarbij je zelf je beleg mocht kiezen. Perfect! Ik koos kip en dat werd voor mij “live” gesneden van een groot stuk. Hoe vers wil je het hebben!

Zo wel in de oude als nieuwe locatie is overal plek om te gaan zitten. In de oude locatie hadden ze rondom een boom een paar stoeltjes en tafeltjes gezet. Een heerlijke plek om mensen te kijken. Het grootste gedeelte van de bezoekers was toen de locals. Verhalen over hun werk en vooral relaties. Want daar praten ze het liefst over. Tegen elkaar face-to-face, maar ook via de telefoon.

Absolute aanrader

Meatpacking zal ongetwijfeld op je lijstje staan om te bezoeken. Nou, zet Gansevoort Market op de nieuwe locatie er dan gelijk maar bij. Je loopt er ongetwijfeld voor langs. Perfecte plek voor een koffie pitstop of om iets te eten.

Meer info? Check hun website: HTTP://WWW.GANSMARKET.COM

Dit vind je ook leuk
Magnolia Bakery aan Bleeker Street
Lees meer

Magnolia Bakery

Cupcakes kun je tegenwoordig overal krijgen. Op de hoek van de straat, in de supermarkt, in je lokale…
Chelsea Market in New York
Lees meer

Chelsea Market

De derde keer dat ik naar New York ging, ging de vriendin van een van mijn beste vrienden…