Hop on Hop off New York

Hop-on Hop-off bussen in New York zijn populair. Niet alleen in het aantal aanbieders (je ziet ze echt overal), maar ook in gebruik. Logisch, want je weet zeker dat je alle must-sees van New York ziet als je een ticket voor zo’n bus koopt. Maar wat is het nou precies?

Wat is een hop-on hop-off bus?

Hop-on Hop-off, ook wel HOHO genoemd -echt waar-, is een bus die een vaste route rijdt door de stad. De route gaat langs de must-sees van New York en alle andere attracties. Zie je iets wat je graag van dichtbij wilt bekijken? Dan stap je uit. Wil je weer verder? Dan neem je de volgende bus en vervolg je je route. Hop-on Hop-off is echt een perfecte manier om de stad te bekijken als je voor het eerst in New York bent. Je weet zeker dat je niets mist!

hop on hop off new york

De bus zelf kun je eigenlijk niet missen. Er zijn verschillende aanbieders in de stad, maar (bijna) allemaal hebben ze een dubbeldekker bus, die open is. Of te wel: geen dak! Als je boven zit krijg je dus echt een heel tof beeld van de stad.

In de bus zelf krijg je een koptelefoon waardoor je allemaal informatie krijgt over de attracties waar je langs rijdt en leuke weetjes over de stad zelf. Dat gebeurt door de gids of door opgenomen audio. Allebei prima trouwens.

Wel goed om te weten: het is geen openbaarvervoersmiddel. Dan kun je beter de taxi, metro of de gewone bus nemen.

Waar kan ik tickets krijgen?

Het beste kun je deze van te voren online kopen. Dan wissel je ze in bij de bus voor een voucher en kun je gebruik maken van de bus wanneer je wilt. Tickets zijn geldig voor een bepaalde periode. Zo heb je 24uurs, 48uurs en 72 uurs tickets. Zo lang je ticket geldig is, kun je ongestoord in- en uitstappen. De tijd loopt uiteraard wel door! Dus 24uurs tickets is ook echt 24uur geldig. Of je nou wel of niet in de bus zit.

Welke bus moet ik dan nemen?

Zoals ik al zei zijn er verschillende aanbieders. De meest bekende is de rode bus, ook wel greyline bussen. Daarnaast heb je de Big Bus en The Ride. Alle mogelijkheden om tickets te kopen vind je hieronder:

1. Gray Line, de rode bus
Dit is de bus die je het meeste ziet rijden. Ook wel de rode bus. Wil je tickets? Ook hier heb je de 24, 48 en 72 uurs opties.
TICKETS VOOR GRAY LINE KOOP JE HIER.

2. The Big Bus New York
Deze aanbieder wordt door vele gezien als een van de beste opties uit de stad. De bussen zijn er fantastisch uit en je hebt meerdere keuzes qua tickets.
TICKETS VOOR BIG BUS NEW YORK KOOP JE HIER..

3. The Ride in New York
Niet een hop-on hop-off principe, wel ontzettend gaaf om sightseeing in te doen. Je zit namelijk van links naar rechts in de bus ipv van voor naar achter.
TICKETS VOOR THE RIDE IN NEW YORK KOOP JE HIER.

Dit vind je ook leuk