Met de koets door Central Park

Romantisch doen in New York? Ja zeker kan dat! Er zijn genoeg plekken waar je romantisch kan zijn en doen. Wil je eentje op je lijstje zetten waar je gezellig een uur lang met z’n tweeën tegen elkaar aan kan zitten? Dan moet absoluut een ritje met een koets door Central Park op de lijst. Ga je met je familie, ook geen probleem. Zo’n koetsritje is altijd leuk om te doen. Super toeristisch? Misschien wel, maar ach, laten we eerlijk zijn: we zijn ook toeristen!

Koets door Central Park

Wat is een koets rit door Central Park?

Je stapt bij de ingang van Central Park in een koets en stapvoets (gaat zeker niet snel) rij je door het park. Gedurende de rit zie je de leukste plekken van het park. Maar ook New Yorkers in hun element. De kans is groot dat je ergens een Yoga les ziet, iemand die muziek aan het maken is of misschien zelfs wel een bekende New Yoker. Super leuk uurtje sightseeing dus!

Hoe lang duurt een ritje?

Een ritje door het park is ongeveer 45 minuten tot een klein uurtje. De koets gaat stapvoets door het park, dus je krijgt voldoende mogelijkheden om alles goed te zien en foto’s te maken. Alhoewel, alles. Het park is natuurlijk veel te groot om alles in een uurtje te kunnen bekijken. Maar de koetsier brengt je langs alle plekken die je eigenlijk zo moeten zien. Wil je even stoppen? Zeg even dat je wilt stoppen voor een foto of gewoon even goed kijken. Geen probleem. Daarnaast hebben de koetsiers zoveel ervaring dat ze je graag alles vertellen over het park wat je wilt weten.

Waar vind ik de koetsen?

Je kunt ze bijna niet missen. Bij iedere ingang van Central park, zeker vanaf 5th avenue, staan rijen koetsen. En loop je langs, dan ruiken koetsiers dat je een toerist bent. Ze komen op je af als bijen op honing! En ook als je door het park loopt, bieden ze je graag een ritje aan.

Wil je zeker zijn dat je niet veel te veel betaald (want ook koetsiers kunnen boefjes zijn), dan bestel je je kaarten alvast voordat je naar New York gaat.

Wat kost het?

Een ritje in een koets door Central Park kost ongeveer 25 euro per persoon. Goed om te weten: prijs is per persoon! Er kunnen 4 personen in een koets. Je kunt nu alvast een ritje online reserveren.
KLIK HIER OM HET GEMAKKELIJK ONLINE TE REGELEN.

Dit vind je ook leuk
NBC Studio Tour in New York
Lees meer

NBC Studio’s New York

Er zijn veel dingen iconisch in New York: denk aan de gebouwen zoals The Empire State Building en…
Alles over The Empire State Building
Lees meer

The Empire State Building

Ooit het hoogste gebouw van de wereld, bezongen in meerdere liedjes (die van Alicia Keys is wat mij…
Apple Store aan 5th Avenue in New York
Lees meer

Apple Stores in New York

Naast New York fan, ben ik een ontzettende Apple Fanboy! Zo zeg ik afspraken af om een keynote…