Le Pain Quotidien in Central Park

Sommige leuke plekken zijn zo ontzettend simpel, dat je er heel makkelijk over heen kan kijken. Neem nou bakkerij Le Pain Quotidien in Central Park. Een ontzettende leuk restaurantje / bakkerij in Central Park met een klein terras waar je een super uitzicht hebt over de skyline van New York en de mensen die aan het chillen zijn op het gras van Sheep Meadow. Dit restaurant is eigenlijk een must-see zo wel als een eten & drinken hot-spot.

Le Pain Quotidien in Central Park

Upper East Siders

In 2011 waren we aan het dolen door het park, omdat we eigenlijk op zoek waren naar een plek waar we fijn konden ontbijten. Vanwege het mooie weer, was Central Park een logische keuze. We liepen vanaf ons hotel richting Central Park, waarna de honger echt toe sloeg. We moesten snel een plek vinden voor onze ochtend koffie en wat eten. We keken op een bord en dachten iets te zien wat leek op een restaurant. Uiteraard namen we de verkeerde route en belanden dus per toeval bij Le Pain Quotidien uit. De rij voor de deur was groot, maar op het terras was nog een plekje beschikbaar. Wij gingen snel zitten! Het terras zat vol met mensen van chique Upper East Siders, genietend van koffie en een ontbijtje in de zon op zondag. Hetzelfde wat wij gingen doen!

Organic Granola

We bestelden alledrie koffie en ik koos voor de Organic Granola met Yoghurt. De kaart stond vol lekkers en ik kon eigenlijk geen keuze maken. Om mij heen zag ik mensen met de meest lekkere salades en broodjes zitten. Stiekem wist ik eigenlijk niet wat Granola ook alweer precies was, dus het was een beetje een gokje. Maar dat gokje pakte prima uit. Ik kreeg een gigantisch glas gevuld met heerlijke huisgemaakte muesli, vers fruit en yoghurt. Zoals ze New Yorkers het zouden zeggen: breakfast of champions!

Ook in de winter

Deze bakkerij of dit restaurantje is niet alleen in de zomer leuk. Wel het leukst moet ik zeggen, want dan kun je lekker buiten zitten op het terras. In de winter is het ook open kun je er ook prima heerlijk eten halen. Wat dacht je van een chocolate chip cookie te grootte van een klein stuurwiel! Ook de verse jus die ze hebben is heerlijk. Ach, ik kan zo nog wel een tijdje doorgaan, alles van Le Pain Quotidien is lekker! Ik vind het een absolute must-see/must-eat voor op je New York lijstje.

Meer info over Le Pain Quotidien:
HTTP://WWW.LEPAINQUOTIDIEN.COM

Dit vind je ook leuk
Eten in Little Italy
Lees meer

Eten in Little Italy

Toen ik in 2011 in New York was, gingen we eten met “de familie” van een van de…
Magnolia Bakery aan Bleeker Street
Lees meer

Magnolia Bakery

Cupcakes kun je tegenwoordig overal krijgen. Op de hoek van de straat, in de supermarkt, in je lokale…
Chelsea Market in New York
Lees meer

Chelsea Market

De derde keer dat ik naar New York ging, ging de vriendin van een van mijn beste vrienden…
Favoriete plekken om te eten in New York
Lees meer

Two Hands New York

In New York is natuurlijk elke maand wel weer een nieuw restaurant de plek om te gaan eten.…