De leukste boeken over New York

Mijn grootste probleem met New York is, dat je op een gegeven moment weer naar huis moet. Eenmaal thuis heb ik na een paar minuten al heimwee. Opeens praten de mensen om je heen weer Nederlands, als je naar buiten loopt heb je uitzicht en staar je niet tegen flatgebouwen aan, je mist de skyline, je mist de mensen, je mist de sfeer. Dan zou je kunnen gaan mokken. Het is een optie. Je zou ook kunnen beginnen met plannen van de volgende trip (heb ik meerdere keren gedaan) of je bekijkt de foto’s een paar duizend keer. Maar ik heb nog een optie voor je: boeken lezen over New York!

Ik heb een paar van mijn favorieten op een rijtje gezet voor je. En oja, ik smokkel een beetje. Niet alles gaat over New York. Sommige ook over Amerika in het algemeen, maar ook die zijn zeker het lezen waard!

Boeken over New York

1. Humans of New York

Mocht je de Facebook pagina en het blog van Humans of New York nog niet kennen, dan moet je dat NU gaan opzoeken. Wat een fantastisch concept om random mensen in New York hun verhaal te laten vertellen. Altijd in het kort, maar altijd boeiend. Van dit blog zijn twee hele mooie boeken verschenen die niet mogen ontbreken in je verzameling.

HUMANS OF NEW YORK STORIES

HUMANS OF NEW YORK

2. Max & The City

Bovenaan in mijn lijstje. Toen in 2011 naar New York ging, was dat samen met een van mijn beste vrienden en zijn vriendin. Zij vertelde mij over dit boek en de verhalen die ze had gelezen en plekken in de stad die we daarom moesten bekijken. Eenmaal thuis heb ik het boek ook gekocht en ze had gelijk. Max Westerman kan in 192 pagina’s heerlijk vertellen over de aantrekkingskracht van de stad. Vergelijkbaar met zoals ik hem voelde toen ik er was. Ook was hij gedurende 11 september in de stad en maakte hij alles van dichtbij mee. Ook zijn beroemde verhaal over de glazenwasser van de Twin Towers staat in het boek. Een absolute Must Read! Waarschijnlijk moet je wel proberen hem tweedehands te scoren, want dit boek is uit 2001 en wordt momenteel niet meer gedrukt. Super jammer, want de verhalen in dat boek blijven fantastisch.

3. In alle staten

Nog een boek van Max Westerman? Jazeker. Max & The City ging meer over alles wat hij tegen kwam in de stad, terwijl hij reportages maakte voor RTL4. In alle staten gaat meer over de reizen die hij maakte voor RTL4. Alle opvallende zaken van soms gekke Amerikanen beschrijft hij in dit boek. Leest ook weer heerlijk weg en geeft je een kijkje in zijn leven, het leven van Amerikanen en net iets meer dan alleen New York ;). Goed voor je afkickverschijnselen.

IN ALLE STATEN HIER KOPEN? KLIK HIER!

4. Amerikanen Zijn Niet Gek

Alle correspondenten in Amerika lijken een boek te schrijven. En misschien ook wel terecht. Neem bijvoorbeeld Charles Groenhuijsen. 13 jaar was hij voor NOS te vinden in Washington. Een mooie periode om het land Amerika te leren kennen lijkt mij. Een compleet ander boek dan die van Max Westerman, maar zeker zo boeiend. Een gaaf portret van de hedendaagse Amerikaanse samenleving.

AMERIKANEN ZIJN NIET GEK KOPEN? KLIK HIER!

5. Ik ben een New Yorker

Ik heb dit boek als een cadeautje gekregen van een vriend van mij. Een van de beste cadeautjes ook! Twan Huys schrijft op zijn eigen manier over alles wat hij heeft meegemaakt toen hij in The Big Apple woonde. In totaal woonde hij 5 jaar in New York en hij vind dat hij na die 5 jaar zichzelf New Yorker mag noemen. De stad stelde hem namelijk maar een eis: durf schaamteloos te dromen. Helemaal mijn motto! Wat mij betreft een echte aanrader.

IK BEN EEN NEW YORKER KOPEN? KLIK HIER!

6. New York

Ga er maar even lekker voor zitten, want dit boek met zijn 800 pagina’s is een fijne. In dit boek zit je midden in de geschiedenis van New York (toen nog New Amsterdam). Beleefd door de ogen van enkele families die wonen in de stad en hoe deze van New Amsterdam veranderde in New York. Van Peter Stuyvesant tot de bouw van The Empire State Building. Neem er even de tijd voor, want wegleggen is moeilijk!

HET BOEK NEW YORK KOPEN? KLIK HIER!

Is er meer?

Uiteraard is deze lijst nooit compleet. Heb je zelf nog boeken die hier absoluut bij moeten staan? Laat het ons weten! Ow en DE LEUKSTE REISGIDSEN VAN NEW YORK heb ik ook voor je op een rij gezet.

Dit vind je ook leuk
Het weer in New York
Lees meer

Het weer in New York

Het blijft altijd een lastig onderdeel van de reis: hoe is het met het weer? Is het lekker,…
reisgidsen New York
Lees meer

Reisgidsen over New York

Als je dan je reis naar New York hebt geboekt, is het tijd voor ultiem voorpret! Dat betekent…
New York verlaten door het Coronavirus
Lees meer

Coronavirus in New York

COVID19 of het coronavirus heeft ook zijn weerslag op je (geplande) reis naar New York. Wat kan wel…