Loeb Boathouse & Bethesda Fountain

Stel je bent een grote Sex and the City fan. Dan ken je vast DE SCENE DAT CARRIE EN MR. BIG op een gegeven moment afspreken bij the Loeb Boathouse in Central Park. Lichtelijk awkward staan ze samen op de steiger. Carrie wil niet dat Mr. Big haar een zoen geeft en als hij voorover leunt om dit toch te doen probeert Carrie hem te ontwijken. Gevolg: samen het water in! Niet gelijk iets wat je zelf waarschijnlijk wilt meemaken, maar naar “The Boathouse” gaan waarschijnlijk wel. En dat kan gewoon, achterin Central Park.

Loeb Boathouse

Officiële lezing

Gelegen aan het noordoostelijke uiterste deel van het meer, bevindt zich het Loeb Boathouse, waar het Boathouse Restaurant in zit, een beroemd icoon van het Central Park. Met uitzicht over het meer is dit de perfecte locatie om wat te eten en te genieten van het adembenemende uitzicht van Puur New York! Wil je meer dan alleen eten een een scene uit Sex and the City naspelen? Dat kan! Je kunt er namelijk ook een bootje huren een een rondje vragen over het meer.

Bethesda Fountain

Hoe kom ik daar?

Toen we in de zomer van 2012 in New York waren, kwamen we eigenlijk per ongeluk bij Loeb Boathouse terecht. We waren namelijk onderweg naar de Bethesda Fountain. Die kun je herkennen uit een hele hoop films, zoals bijvoorbeeld Friends with Benefits. Als je beneden bij die fontein staat, kijk je op Loeb Boathouse. Daarnaast kun je daar prima aan het water zitten. Maar hoe kom je daar? Als je de Fifth Avenue ingang van Central Park neemt loop je op een gegeven moment het brede pad af met allemaal bankjes aan de zijkant. Aan het einde kom je automatisch bij de Bethesda Fountain uit. Een absoluut fotomomentje!

Dit vind je ook leuk