Lopen in New York: midtown en uptown

In New York zijn duizend dingen te zien en te doen, dus je tijd efficiënt in kunnen delen is een niet geheel ongewenste vaardigheid. Ben jij niet in het bezit van dit talent? Geen probleem, wij beschrijven niet alleen graag must-sees, maar ook gave en vooral efficiënte routes in New York. Wandelroutes die meerdere hoogtepunten laten zien in een paar meter. Oké, kilometer. Dus comfortabele schoenen zijn een redelijke must.

Een van onze meest gelopen routes is de route langs 42nd en 5th richting Central Park. Simpelweg omdat ons hotel, het geweldige Yotel, op de hoek van 42nd staat en wij elke ochtend deze straat ingingen.

Lopen in New York

1. Yotel

Het beginpunt van de route is duidelijk, het Yotel op de hoek van 42nd en in Hells Kitchen. Waarom wij elke keer weer naar dit super hotel gaan lees je hier.

2. Theatre Row Diner

Als je vanaf het Yotel loopt, zul je na twee blocks tegen de Theatre Row Diner aanlopen. Hier kun je heerlijk Amerikaans ontbijten met bijvoorbeeld pancakes, bagels of scrambled eggs met bacon. Zoals het hoort in Amerika in hoeveelheden waar je u tegen zegt! Hier ga je sowieso met een gevulde maag en een flinke lading cafeïne (als je ook graag koffie drinkt) weg. En dat allemaal voor een mooie prijs.

3. Times Square

Als je goedgevuld 42nd weer opgaat duurt het niet lang voordat je aan je linkerhand de reclameborden en drukte van Times Square zult zien. We hoeven je uit te leggen waarom je linksaf moet slaan en zelf een plekje moet bemachtigen op het kruispunt van de wereld. Als je alle indrukken hebt kunnen verwerken is het leuk om nog even een kijkje te nemen bij de grootste M&M’s van de wereld. Hou je meer van kleding winkels? Neem dan een kijkje bij de immense Forever 21.

4. Bryant Park

Na alle drukte van Times Square kun je even bijkomen bij Bryant Park. Loop terug naar 42nd en sla links af zodat je verder gaat waar je was gebleven. Na een paar blocks zie je links het park waar je even kunt zitten en wat drinken.

5. Public Library

Vanaf Bryant Parc kijk je tegen een groot gebouw aan. Misschien had je het al gezien, dit is de achterkant van de New York Public Library. Als je 42nd oploopt pak je de eerste zijstraat naar rechts, oftewel fifth avenue. Op deze hoek vind je de ingang van de bibliotheek. Zelfs als je niet van boeken houdt, is het een kijkje waard. Alleen al de voorkant van het gebouw is een sight voor sore eyes.

6. Grand Central en Chrysler building

Na het zien van de publiek Library kun je er voor kiezen om links fifth avenue in te slaan en je shopsessie te beginnen. Je kunt echter ook nog voor de H&M rechts afslaan en een kijkje nemen bij Grand Central Station en iets verder op The Chrysler Building. Misschien wel de mooiste wolkenkrabber van New York.

7. Fifth avenue

Als je weer terug loopt naar de hoek van fifth en 42nd, sla je rechtsaf ‘s werelds bekendste winkelstraat in. Ook als je niet van winkelen houdt is deze straat zeker een must-see. De mensen, de etalages, de drukte, hier voel je je echt in New York. Wil je precies weten welke winkels je moet zien, neem dan nog even deze pagina door.

8. Rockefeller center

Aan de linkerkant, ongeveer halverwege fifth avenue staat Rockefeller center. Vanaf het dak van deze gigantische wolkenkrabber, Top of The Rock, heb je een prachtig uitzicht over New York. Waarom je vanaf hier de New York skyline moet bekijken? Je kijkt vanaf de ene kant over Central Park en uptown New York, en vanaf de andere kant over downtown New York en de Empire State Building. Best of both worlds! Tickets bestel je nu alvast hier.

9. Central Park

Als je na Rockefeller center fifth avenue afloopt kom je aan bij Central Park. De perfecte plek om bij te komen van je wandeling. Bijvoorbeeld bij , met een lekker broodje of gebak. Loop vanaf hier door naar de Bethesa Fountain om even uit te buiken. Central park biedt genoeg ruimte om je wandeling voort te zetten, maar ook genoeg metro stations (op de rand van het park uiteraard) om mee naar het hotel te gaan.

Dit vind je ook leuk
Madison Square Garden
Lees meer

Madison Square Garden

Elke zelf respecterende stad heeft wel een groot evenementen centrum. Een plek waar muziek, sport en ander vermaak…
New York Public Library
Lees meer

New York Public Library

De New York Public Library voelt eigenlijk helemaal niet als een attractie. Want het is natuurlijk nog steeds…
oudejaarsavond in New York
Lees meer

Oud en Nieuw in New York

Het is zo iets wat je op je bucketlist zou kunnen hebben staan: Oud & Nieuw vieren in…