Madison Square Garden

Elke zelf respecterende stad heeft wel een groot evenementen centrum. Een plek waar muziek, sport en ander vermaak bij elkaar komt. Natuurlijk heeft New York dat ook: Madison Square Garden. En dan heb je het ook over een evenementen plek! Gelegen aan 7th avenue, tussen 31st en 33rd street, ligt het gebouw dat ook wel “beroemdste arena in de wereld” wordt genoemd. Maar moet jij ook Madison Square Garden, of zoals New Yorkers zeggen “The Garden”, op je to-see/to-do lijst zetten?

Madison Square Garden

Even een paar weetjes

Wist je dat dit het vierde stadion is met deze naam? Sinds 1871 is de naam al 4 keer verhuist. In 1968 werd de huidige locatie geopend, wat op dat moment echt een behoorlijk staaltje techniek was. Het gebouw staat namelijk bovenop Penn Station! Op zijn huidige plek biedt het theater aan meer dan 20.000 mensen plaats en staat het vooral bekend om de sportwedstrijden die er worden gespeeld. Zo spelen de New York Knicks, New York Rangers en New Liberty hun wedstrijden in The Garden. Ziet het gebouw er gaaf uit? Nou, eigenlijk niet. Het is een betonnen cirkel geworden. Van de buitenkant ziet het er niet echt uitnodigend uit moet ik zeggen.

Evenementen en shows

Je hoort regelmatig dat artiesten optreden in Madison Square Garden, want ook dat gebeurd daar. Zo zijn in het verleden de Emmy Awards daar uitgereikt en de awards show van muziekzender VH1. Zal ik maar niet eens beginnen aan de lijst van artiesten die daar hebben opgetreden? Eigenlijk iedereen van Bruce Springsteen, Michael Jackson, Elton John tot aan P!NK, Paramore en zelfs Luciano Pavarotti.

Bezoekje aan The Knicks

Genoeg feitjes! Tijd voor antwoord op de vraag: moet je er ook heen? Qua gebouw niet. Er is echt weinig bijzonders te zien aan te buitenkant. Misschien dat je wilt kunnen zeggen: ik ben er geweest! Anders is het zonde van de tijd. Maar wil je naar binnen om een evenement bij te wonen, dan zou ik dat absoluut doen! Wij zijn naar een basketbal wedstrijd van The New York Knicks geweest. En dat was echt te gek! 20.000 uitzinnige fans en wij zaten met ons “foam fingers” en hotdogs mee te schreeuwen of hadden we onze totale spaarrekening gewed op deze wedstrijd. We hebben er trouwens een complete post over geschreven, die vind je hier: WEDSTIJD VAN THE NEW YORK KNICKS.

Kaartjes kopen

Wil je een kaartje voor de Knicks? Dan is het handig om van te voren die kaartjes alvast te bestellen. Dan weet je zeker dat je plek hebt.
VOOR KAARTJES VOOR BIJVOORBEELD DE KNICKS, KLIK JE HIER.

Dit vind je ook leuk
Uitzicht van One World Observatory
Lees meer

One World Observatory

Als je dan toch iets op je lijstje moet zetten, is dit misschien wel een van de weinige…
Friends Appartement in New York
Lees meer

Friends appartement in New York

Er zijn zoveel series en TV programma’s gemaakt over New York en natuurlijk opgenomen in New York. Friends…
De leukste markten in New York
Lees meer

Markten in New York

Ik schreef al eerder een stukje over leuke rommelmarkten in New York maar je kunt natuurlijk ook een…