Magnolia Bakery

Cupcakes kun je tegenwoordig overal krijgen. Op de hoek van de straat, in de supermarkt, in je lokale koffiewinkeltje, overal! Maar als je in New York bent, is er eigenlijk maar 1 plek waar je echte cupcakes kan halen. En dat is bij Magnolia Bakery. Ze hebben meerdere vestigingen in de stad en 9 van de 10 keer staat de rij tot ver buiten het pand. Het zegt iets over de grootte van het gebouw waar ze in zitten, maar vooral over hoe graag mensen een cupcake van Magnolia Bakery kopen. En terecht als je het mij vraagt!

De lekkerste cupcakes

Ik heb geen idee wat ze gedaan hebben, maar het recept van de Magnolia Bakery cupcakes heeft iets speciaals. Daardoor zijn de cupcakes net iets lekkerder dan een gemiddelde cupcake. Maar mocht je geen cupcake fan zijn, dan hebben ze nog wel meer voor je in de aanbieding. Alles is uiteraard wel zoet, want ze zijn een echte bakker. De winkel in Greenwich is wat mij betreft de leukste winkel. Heel klein, knus en huiselijk. Foto’s nemen is gewoon toegestaan hoor. Dus geneer je niet, pak je telefoon en leg vast dat je er geweest bent.

Magnolia Bakery aan Bleeker Street

Het succesverhaal

Magnolia Bakery opende haar deuren in 1996 en wordt volgens de oprichtster sindsdien gewaardeerd om het klassieke Amerikaanse gebak, de vintage uitstraling en de uitnodigende sfeer. Inmiddels is Magnolia Bakery op 7 locaties in de US te vinden, 4 locaties in het Midden Oosten en ze zijn sinds 2011 ook online. Hier kun je alle baked goods bestellen en thuis laten afleveren. Helaas zijn cupcakes niet dagen houdbaar, dus bestellen vanuit Nederland is geen optie. Gelukkig kun je in de shop ook leuke hebbedingetjes shoppen en het bekende Magnolia Bakery bak-boek.

Favorieten bij Magnolia Bakery

Ja, dat is een hele moeilijke vraag. De eerste keer dat ik Magnolia Bakery binnen liep, had ik direct last van keuzestress. Man, wat veel en wat lacht alles mij toe. In een vlaag van verstandsverbijstering koos ik 3 verschillende -grote- cupcakes. Dat was echt veel te veel. Je kunt namelijk prima een proeverij samenstellen, maar kies dan wel de kleintjes. Want de botercreme op de cupcakes valt als een blok beton. Dus 3 grote cupcakes, ook nog eens in de smaak chocola, pindakaas en red velvet. Hallo buikpijn! Dat was natuurlijk wel mijn eigen schuld.

Los van dit “ongemak” werd duidelijk dat Red Velvet de absolute winnaar was. Dat is niet te vergelijken met iets van Red Velvet wat je in Nederland kunt krijgen. Maar het beste advies wat ik je kan geven is: maak een proeverij. Dus kies een paar kleine cupcakes uit en ga zelf ontdekken wat je lekker vindt.

Een rij voor Magnolia Bakery

Voor de duidelijkheid: je kunt niet zitten bij Magnolia Bakery. Daar is het van binnen echt veel te klein voor. Als er 10 mensen in de winkel zijn, is het vol. En dan overdrijf ik echt niet. Gelukkig is er tegenover Magnolia Bakery een parkje met bankjes en tafeltjes. Een plek waar de locals ook in de zomer even komen uitblazen of hun lunch eten. Dat is een hele fijne plek om je cupcake proeverij te starten. Heb je je favoriet? Dan weet je direct wat je de volgende keer kan bestellen. Want geloof me, je gaat na je eerste bezoek sowieso nog een keertje heen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik soms apart even de metro naar Greenwich neem om daar een cupcake als toetje te halen. Ja, zo lekker is het. En trouwens, ergens anders je toetje halen na het eten is in New York heel normaal.

Praktische informatie

Wil je het genot zelf mee maken? Magnolia Bakery is in New York te vinden bij Bloomingdales, Columbus Avenue, Grand Central Terminal , Rockefeller Center en Bleecker Street. Alle adressen vind je op MAGNOLIABAKERY.COM.

Magnolia Bakery aan Bleecker Street is toch wel het meest knus. Is dat de beste omschrijving? Knus? Misschien is gemoedelijk zelfs wel een beter woord. Kies je voor Bleecker Street, dan heb je de bonus van het parkje waar je kunt zitten.

Metro: De rode metrolijn, nummer 1, 2 of 3 en stap je uit bij Christopher Street Sheridan Square.

Dit vind je ook leuk
De beste bagels in New York
Lees meer

De Beste Bagels in New York

Gebouwen kunnen iconisch zijn, maar in New York is eten dat ook. Er is bepaalde etenswaar waarbij ik…
Chelsea Market in New York
Lees meer

Chelsea Market

De derde keer dat ik naar New York ging, ging de vriendin van een van mijn beste vrienden…
Theatre Row Diner
Lees meer

Theatre Row Diner

Wil je typisch Amerikaans eten in New York? Dan ben je bij de Theatre Row Diner aan 42nd…