Markten in New York

Ik schreef al eerder een stukje over leuke rommelmarkten in New York maar je kunt natuurlijk ook een gewone markt bezoeken. Een prima manier om wat meer dat lokale gevoel van de stad te krijgen. Want er zijn voldoende leuke en smaakvolle lokale producten te krijgen! Hier een paar leuke ideeen:

De leukste markten in New York

Eataly

De eerste keer liepen we eigenlijk per ongeluk Eataly binnen. Van buiten zag het er uit als een soort snuisterijen winkeltje met en Italiaanse inslag. Leuk! Misschien een plek om wat leuke dingetjes te kopen. Maar Eataly was zoveel meer dan een gezellig winkeltje. Toen we een keer het begin van de winkel hadden gehad, bleek het een gigantisch pand te zijn wat een paradijs is aan Italiaanse lekkernij. Denk aan bijvoorbeeld espressobars, ijssalons, barretjes om aan te eten en een supermarkt met de heerlijkste artikelen. Maar het is niet alleen eten, je kunt er ook kookboeken kopen en allerlei keukengerei. Ik schrok toen ik opeens tussen de etende mensen liep. Had ik de verkeerde afslag genomen? Was ik per ongeluk een restaurant binnen gelopen? Nou, nee, want er zit ook gewoon een restaurant in.

Wil je echt eens iets anders zien in de stad, dan is Eataly echt een aanrader. Prima plek om iets lekkers te halen of gewoon een espresso te drinken.

Meer informatie? HTTPS://WWW.EATALY.COM

Union Square Greenmarket

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vind het super leuk om tijdens een vakantie een markt te bezoeken. Alhoewel ik dat thuis helemaal niet zo snel doe, is het op vakantie bijna een traditie. En dat kan in New York ook met de Union Square Greenmarket. Deze markt is er elke maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag. Als je ergens tussen 8 en 6 uur er bent, vind je er van alles om het gebied van verse lokale producten.

Meer informatie? HTTP://WWW.GROWNYC.ORG/GREENMARKET/MANHATTAN-UNION-SQUARE

Chelsea Market

Ik heb een hele post geschreven over CHELSEA MARKET. Een van onze favoriete plekken in New York. Maar ook dit is natuurlijk gewoon een markt! Een plek waar je heerlijk kan eten. Van super verse Sushi tot een heerlijke sandwich. Maar ook een heerlijke Mac and Cheese haal je in de Chelsea Market. Maar er is meer dan alleen eten; kleding, souvenirs en kookgerei kun je er ook krijgen. En de boekenwinkel is ook een aanrader.

Wil je eens wat anders dan de normale toeristische attracties? Dan is het bezoeken van een van deze leuke markten een absolute aanrader!

Dit vind je ook leuk
NBC Studio Tour in New York
Lees meer

NBC Studio’s New York

Er zijn veel dingen iconisch in New York: denk aan de gebouwen zoals The Empire State Building en…