Musea in New York

In New York is het niet moeilijk om cultureel te zijn: loop rond, kijk om je heen en snuif maar op die cultuur! Ben je graag cultureel op het gebied van kunst, dan ben je in New York ook zeker op de juiste plek. In New York zijn veel grote musea gevestigd die een belangrijk deel uitmaken van de kunstwereld.

Museum of Modern Art (MoMa)

De naam zegt het al, het MoMa focust zich op moderne en hedendaagse kunst. Binnen de grote collectie vind je schilder- en beeldhouwkunst van de twintigste eeuw. Daarnaast toont het MoMa ook collecties films, foto’s en boeken. Dit soort tenslotte ook bij kunst van nu. Bekende namen die je tegenkomt in het MoMa zijn Van Gogh, Picasso, Monet, Rothko, Warhol, Pollock en Mondriaan. Ja, de Nederlandse toppers zijn hier goed vertegenwoordigd. Topstukken die je gezien moet hebben zijn onder andere “Waterlelies” van Monet en “Sterrennacht” van Van Gogh.

Het leukste aan een museumbezoek vind ik dat je kunst tegenkomt dat je herkent. Dit is in het MoMa zeker het geval. Kunstliefhebber of niet, hier kom je zeker iets herkenbaars tegen.

American Museum of Natural History (AMNH)

Als je in New York bent moet je absoluut naar the American Museum of Natural History. In dit natuurhistorisch museum kijk je echt je ogen uit. Het is een indrukwekkend en interessant museum voor jong en oud. Het AMNH vertelt middels prachtige tentoonstellingen de historische verhalen van onze wereld en het ontstaan van deze. Zo toont het museum diarama’s met Afrikaanse, Aziatische en Noord-Amerikaanse zoogdieren, wordt via verschillende etalages het verhaal van de evolutie van de mens verteld en zie je opgezette fossielen van historische wezens, waaronder dinosaurussen. Indrukwekkend: het skelet van Tyrannosaurus Rex.

Wat je allemaal kunt zien in het AMNH is niet in een paar zinnen te beschrijven. De verschillende hallen geven echter een goed beeld van de inhoud van het AMNH:

● African Mammal Hall
● Athur Ross Hall of Meteorites
● Bernard and Anne Spitzer Hall of Human Origins
● Harry Frank Guggenheim Hall of Gems and Minerals
● Milstein Hall of Ocean Life
● Fossil Halls
● The art of the diorama: recreating nature

Wat ik zo leuk vind aan the American Museum of Natural History is dat het de verhalen die vroeger werden verteld bij aardrijkskunde en geschiedenis een beeld krijgen. Het museum heeft wat dat betreft een educatief karakter. Mijn favoriete hallen zijn de Fossil Hall en de African Mammal Hall.

Alvast kaarten kopen

Wil je nu alvast kaarten kopen voor the American Museum of Natural History?
Klik dan hier en koop ze gemakkelijk online.

Guggenheim

Het Guggenheim museum maakt deel uit van de Solomon R. Guggenheim Foundation, een initiatief van kunstverzamelaar Solomon R. Guggenheim. Er zijn vier Guggenheim musea te vinden in de wereld, waarvan één -misschien wel de meest bekende- is gevestigd aan Fifth Avenue New York.

Het Guggenheim toont moderne kunst, vooral schilderkunst van de 20e eeuw. Een groot deel van het Guggenheim New York is bestemd voor wisseltentoonstellingen. De vaste collecties zijn te vinden op de andere locaties. De tentoonstellingen mogen dan wisselen, de kunststromingen staan wel vast. Je vindt in het Guggenheim vooral werken uit het Postimpressionisme, modernisme, expressionisme en surrealisme. Een aantal kunstenaars waarvan de werken in het Guggenheim zijn tentoongesteld zijn Paul Cézanne, Paul Gauguin, Edouard Manet, Claude Monet, Pablo Picasso, Pierre Auguste Renoir en onze eigen Vincent van Gogh.

Naast exposities van moderne en hedendaagse kunst vinden in het Guggenheim ook lezingen, optredens en filmvertoningen plaats. Voor ieder wat wils!

Dit vind je ook leuk