One World Observatory

Als je dan toch iets op je lijstje moet zetten, is dit misschien wel een van de weinige dingen die je écht gedaan moet hebben als je in New York bent geweest: het bezoeken van het nieuwe One World Trade Center. En nog specifieker, een bezoekje brengen aan de One World Observatory. Over heel New York kijken vanaf de 102de verdieping.

Op 2 januari 2016 was ik in New York. We hadden net oud&nieuw meegemaakt en wilden nog een paar laatste must-see’s meepakken. We liepen naar het 9/11 park, waardoor je automatisch langs de ingang van de One World Observatory loopt. De rij was niet heel lang, het zonnetje scheen, dus de keuze was snel gemaakt: we gaan naar binnen!

Uitzicht van One World Observatory

Koop Tickets voor One World Observatory hier:

 

Global Welcome Center

Nadat je je ticket hebt gekocht, ga je met de roltrap naar beneden (dat is gek, je wilt toch omhoog?) en kom je in de security line. Want ook hier moet alles gecontroleerd worden. Even denk je dat je terug bent op het vliegveld. Aan de andere kant: ook een veilig gevoel! Als je door het poortje bent (met uiterst vriendelijke beveiligingsmensen) ben je in het officiële Global Welcome Center. Daar krijg je alle informatie over hoe het gebouw gemaakt is en feiten rondom de bouw. Interessant, maar eigenlijk wil je zo snel mogelijk naar de 102de verdieping! Of eigenlijk, wij wilden zo snel mogelijk naar boven ;).

Sky Pods

Skypods? Jazeker. Je gaat niet in een lift, maar je gaat in een Sky Pod. Uiteraard ziet het er wel uit als een lift, maar het gevoel is totaal anders. Een man of vrouw met een iPad bepaald in welke Sky Pod je mag gaan staan. Soms met veel mensen en soms sta je met z’n tweeën in. En dan schiet je in 60 seconden naar die 102de verdieping. De wanden van de Sky Pod veranderen in schermen en zo zie je hoe in de afgelopen jaren de skyline van New York is gevormd.

See Forever Theatre

Als je uit de lif.. uh Sky Pod stapt, zie je nog niets. Anders dan verwacht! Je gaat met z’n allen in een rij staan en krijg je een film te zien over New York. Heel gaaf om te zien. En na die 2 minuten wordt het wachten beloond, het doek gaat weg en je krijgt het uitzicht over New York to die for!

Rondlopen op de 100ste, 101ste en 102de verdieping

Zodra je de film hebt gezien, ga je met zn allen rechts door de deur en ben je vrij om op 3 verdiepingen rond te lopen en New York van alle kanten te bekijken. Daarnaast heb je een restaurant en allemaal verschillende plekjes waar je even kunt gaan zitten. Het uitzicht vanaf de bovenste verdieping over New York is echt fantastisch!

One World Trade Center van onder bekeken
Uitzicht vanaf de 102de verdieping van One World Trade Center

Lastig foto’s maken

Wil je het perfecte plaatje voor thuis? Dan moet je soms vechten voor een plekje bij de ramen. Dat wil natuurlijk iedereen! Daarnaast zijn de ramen een beetje scheef (omdat het gebouw in een punt loopt) en dat geeft veel reflectie van de lampen. Het is dus even zoeken naar een goed plekje en druk dan je camera of telefoon helemaal tegen het glas aan. Dan krijg je meestal het mooiste plaatje.

Absoluut een must-see!

Ik vind een bezoekje aan One World Trade Center een echte must-see. Het uitzicht is niet normaal! En omdat je rondom het hele gebouw kan lopen, zie je New York van alle kanten. Ow, en niet alleen New York trouwens, want je zit zo hoog dat je ook ver daar buiten kan kijken! Als je nu bezig bent met een lijstje van dingen die je sowieso wilt doen in New York, moet je eigenlijk een bezoekje aan One World Trade Center wel op de lijst zetten hoor. En als je er toch bent, kun je direct ook even een kijkje nemen in World Trade Center Transportation Hub

Koop Tickets voor One World Observatory hier:


Dit vind je ook leuk
East River Ferry New York
Lees meer

East River Ferry

Het was in de zomer dat ik in New York was. En het plan was duidelijk: eindelijk een…
Stedentrip naar New York
Lees meer

Het Vrijheidsbeeld in New York

Als ik aan het Vrijheidsbeeld denk, gaan mijn gedachten automatisch naar Ghostbusters II. In deze film spoten ze…
oudejaarsavond in New York
Lees meer

Oud en Nieuw in New York

Het is zo iets wat je op je bucketlist zou kunnen hebben staan: Oud & Nieuw vieren in…
Lees meer

Staten Island Ferry

Een echte must-see voor een hoop mensen is The Statue of Liberty. Iconisch voor New York. Je kunt…