Ontbijten in New York

Als je in New York bent, is de kans groot dat je de hele dag aan het lopen bent. Of in ieder geval een groot deel van de dag. Daarom is een goed ontbijt eigenlijk onmisbaar. Wil je de echte New Yorker spelen, dan haal je snel je ontbijtje en loop en eet je tegelijk. Maar om eerlijk te zijn: een ontbijtje halen, een kop koffie of thee drinken en je dag plannen is een prima begin van je nieuwe dag in New York.

Ontbijten in New York

Ontbijten bij een Diner

Onze voorkeur heeft een ontbijt halen in een diner. Het voordeel is dat je ze eigenlijk overal in de stad wel kunt vinden. Ander voordeel van een diner is dat je ontbijt vaak goedkoop is. Je bent ongeveer tussen de 5 en 10 dollar kwijt voor een behoorlijk ontbijt. Behoorlijk in de zin van genoeg eten om een goede bodem te leggen.

FOOI! Super belangrijk!

Voordat ik je ga vertellen over de leuke plekken waar je allemaal een ontbijtje kan halen, is het belangrijk om nog even de fooi te benoemen. FOOI GEVEN IN NEW YORK is super belangrijk. Dat geldt natuurlijk ook voor bij het ontbijt. Ontbijt zelf is niet duur. Dan kan zo goedkoop zijn als 5 tot 10 euro. De regel van fooi is ongeveer 2x het BTW bedrag (komt neer op ongeveer 17%). Makkelijke regel om te onthouden en het staat altijd op je bonnetje.

Theatre Row Diner

Logeer je ergens in de buurt van Times Square dan is de Theatre Row Diner onze absolute favoriet. Fantastische keuze qua ontbijt, want laten we eerlijk zijn: hoe kun je de dag nou beter beginnen dan met een stapeltje American Pancakes! Altijd goed om te checken of ze een ontbijt-special hebben. Dan krijg je meestal een compleet menu met je ontbijt en zoveel koffie als je wilt voor een vaste prijs. Altijd een goede deal. Meestal is het goed om in ieder geval voor 11:00 uur je ontbijt besteld te hebben. Ik weet het, uitslapen kan soms lekker zijn, maar als je in New York bent, wil je natuurlijk ook alle tijd meepakken die je kunt!

De eigenaar van Theatre Row Diner is altijd in voor een gezellig praatje om je nog wat highlights over de stad te vertellen waar jij nog niet over na gedacht had. HET COMPLETE VERHAAL VAN THEATRE ROW DINER LEES JE HIER.

Adres: 424, West 42nd Street.

Theatre Row Diner

Two Hands

Wil je hip doen? Dan ga je naar Two Hands! Naast dat het hip is, is het ontbijten daar ook echt een feestje en super gezond! Heb je een reuze honger, dan is het verstandig om vroeg heen te gaan want een rij is te verwachten. In 2016 is Two Hands een van de populairste plekken om te eten. Een lekker ontbijtje is bijvoorbeeld een Acai Bowl of Eggs on toast. Man, het water loopt me alweer in de mond bij het tikken van dit stukje tekst! LEES HET COMPLETE VERHAAL VAN TWO HANDS NEW YORK HIER.

Adres: 164, Mott Street.

Egg Shop

Ben je meer de persoon die van een ei houdt in de ochtend? Dan is Egg Shop echt de plek waar je wilt zijn. Egg heaven! Egg Shop is in de afgelopen tijd een behoorlijk begrip geworden in New York. Niet alleen vanwege het ontbijt, maar eigenlijk elk moment van de dag is het de plek om een eitje te komen eten. Wil je een goede bodem voor een fijne dag in New York, dan is Egg Shop een absolute aanrader om te gaan ontbijten. HET COMPLETE VERHAAL OVER EGG SHOP LEES JE HIER.

Adres: 151 Elizabeth Street.

Starbucks

Wil je goedkoop doen? Ga dan naar Starbucks. Een kop koffie en een bagel is een prima ontbijtje en is een van de goedkoopste opties. De koelkast van Starbucks staat trouwens ook vol met gezonde opties als je geen zin hebt in een bagel. Denk aan fruit, maar ook yoghurt met muesli of een sandwich. Ander bijkomend voordeel: gratis WiFi!

Adres: waar niet! 🙂

Genoeg keus!

Er is genoeg keus om te ontbijten in New York. Wil je snel, ga dan naar een van de karretjes op straat. Die vind je eigenlijk overal. Wil je een gezellig ontbijt, ga dan naar een diner en neem een breakfast special. Loop vooral rond en probeer iets wat je leuk lijkt. Zorg voor een goede bodem en jij bent helemaal klaar voor een nieuwe dag in New York.

Dit vind je ook leuk
Gansevoort Market
Lees meer

Gansevoort Market

Als iets hip is op dit moment dan is het wel een vorm van een “foodhal”. Het liefst…
Chelsea Market in New York
Lees meer

Chelsea Market

De derde keer dat ik naar New York ging, ging de vriendin van een van mijn beste vrienden…
Favoriete plekken om te eten in New York
Lees meer

Two Hands New York

In New York is natuurlijk elke maand wel weer een nieuw restaurant de plek om te gaan eten.…