Roosevelt Tram

Ik heb hoogtevrees. Niet handig als je naar New York wilt, want dan reis uiteraard niet over de grond. New York is sowieso van de hoogtes qua gebouwen, maar er is nog iets wat je hoog boven de grond brengt: de Roosevelt Tram. Tram? Nou, meer gondel. Het is een kabelbaan die je in een korte tijd van Manhattan naar Roosevelt Island brengt. Een ritje waard? Ik vind van wel!

Roosevelt Tram

In 4 minuten

De gondel brengt je in ongeveer 4 minuten naar Roosevelt Island. Doordat de gondel grotendeels uit glas bestaat, heb je een fantastisch uitzicht over de East River en natuurlijk de skyline van Manhattan. De eerste keer dat ik naar New York ging, weet ik nog goed dat we Manhattan via een omweg binnen reden vanwege de vele files. Onze taxichauffeur wist wel een handige route. Prima, want reizen naar Manhattan was toch flat-fee (is nog steeds zo). Terwijl we het eiland opreden, kwamen we onder deze kabelbaan door. Blijft toch gek, want zoiets verwacht je in de bergen, niet in een stad!

Wat kost het?

Je kunt gewoon met je metrokaart gebruik maken van de Roosevelt Tram. Heb je een UNLIMITED METROCARD gekocht, dan kost deze “attractie” zelfs gratis!\

Uitzicht op de Roosevelt Tramway

Wat kan ik op Roosevelt Island?

Roosevelt Island is een plek waar zo’n 16.000 mensen werken en wonen. Nothing to sneeze at! Als tourist / bezoeker kan je prima langs het water lopen, waar je ook een hoop bankjes vind om te genieten van het uitzicht op Manhattan. Wil je een compleet overzicht van het eiland? Hier vind je een PDF van de kaart van Roosevelt Island: HTTP://WWW.RIOC.COM/PDF/RI_MAP.PDF

Hoe kom ik bij de Roosevelt Tram?

Genoeg info gehad en de Roosevelt Tram staat ondertussen op je New York to-do lijst? Mooi. Dan moet je natuurlijk nog weten hoe je er komt. Je vind de Roosvelt Tramstation op 2nd Avenue en 60th street. Het enorme gebouw is eigenlijk niet te missen.

Dit vind je ook leuk
oudejaarsavond in New York
Lees meer

Oud en Nieuw in New York

Het is zo iets wat je op je bucketlist zou kunnen hebben staan: Oud & Nieuw vieren in…
Overzicht van Bryant Park
Lees meer

Bryant Park

Ik moet eerlijk zeggen dat ik nooit wist dat dat specifieke park waar ik regelmatig langs was gelopen…