Schaatsen in New York

Er was een ding dat boven aan mijn New York must-do lijst stond. Schaatsen in Manhattan! Echt waar, dat leek me zo ontzettend leuk. Als toerist in New York draait het vaak om bekijken, bekijken, eten en nog meer bekijken. Maar echt iets doen waarbij je semi-sportief bezig bent? Los van het flinke wandelen natuurlijk! Naast de lol van het schaatsen en het lekker bezig zijn, is het een super ervaring door de locatie. Je kunt namelijk schaatsen in Central Park, Bryant Park en voor Rockefeller Center.

Schaatsen in Central Park New York

Schaatsen in Central Park

Vooral Wollman Ijsbaan, waar wij hebben geschaatst, heeft een geweldig uitzicht. Tussen de rotsen, het groen en de wolkenkrabbers die boven de bomen uitsteken, is het echt een top plek om samen iets leuks te doen. Het heeft zeker iets romantisch.

Ben je in de winterperiode in Central Park, dan moet je echt een pitstop maken bij de Wollman ijsbaan. De ijsbaan zit op hoek van de ingang bij The Plaza. Van eind oktober tot eind maart is de ijsbaan geopend. Doordeweeks kun je schaatsen voor €13,75 en in het weekend zijn de kosten €18,50. De prijzen zijn inclusief schaats verhuur en je kunt zolang schaatsen als je wilt!

Schaatsen in Rockefeller Center

Als je ooit in de winter in New York bent geweest heb je ‘m vast gezien, de Rockefeller Center ijsbaan. Tussen de wolkenkrabbers en winkels van Fifth Avenue kun je een lekker stukje schaatsen. Wel echt een klein stukje, want de schaatsbaan is niet heel groot.

Schaatsen in Rockefeller Center kun je van mid oktober t/m april. Entree is $12 voor kinderen en $20 voor volwassenen. In de topperiode tussen 9 november en 7 januari betaal je $25 entree. Daar komt nog nog schaats verhuur overheen van $10. Dit is de duurste ijsbaan in Manhattan, maar dat past wel weer bij de high class locatie.

Wil je schaatsen in ROCKEFELLER CENTER? KOOP DAN HIER JE TICKETS MAKKELIJK ONLINE. Dat is inclusief de schaatshuur, het schaatsen, en ook een bezoek aan Top of The Rock. Top deal!

Schaatsen in Bryant Park

Bryant Park wordt in de winter omgetoverd tot een schaatsparadijs. De schaatsbaan is groter dan Rockefeller Center, dus als je in central Manhattan je schaatskunsten wilt laten zien, ben je hier aan het juist adres. Ook als je niet gaat schaatsen is het erg leuk om hier te gaan kijken. In de avond is de baan prachtig verlicht.

De ijsbaan Bryant Park Citi Pond is van eind oktober t/m begin maart open. De toegang is gratis, maar de kans dat je je schaatsen meeneemt naar New York is erg klein. Voor schaats verhuur betaal je $14.

Dit vind je ook leuk
Roosevelt Tram
Lees meer

Roosevelt Tram

Ik heb hoogtevrees. Niet handig als je naar New York wilt, want dan reis uiteraard niet over de…
Flatiron Building in New York
Lees meer

Flatiron Building

De eerste keer dat ik de Flatiron Building zag, was ik eigenlijk helemaal niet op zoek naar dat…