Bezienswaardigheden

Stand-up Comedy in New York

Zoals in zoveel steden ben je makkelijk te herkennen als toerist. Meestal door de camera in je hand of het feit dat je meer aandacht hebt voor je omgeving dan een regulier iemand die er rond loopt. New York is daarbij natuurlijk geen uitzondering. Ik weet nog prima mijn eerste keer over Times Square. De personen die mij iets wilden aansmeren kwamen nog net niet op mij afrennen. De meest gehoorde kreet op Times Square is “Hey guys, wanna see a comedy show?”. Goeie vraag, wil ik dat? Eigenlijk wel, maar niet via zo’n kereltje op Times Square. Maar waar vind je dan wel geode Stand-Up Comedy in New York? Hier een paar locaties voor je op een rij.

Comedy Show bezoeken in New York

1. Comedy Cellar

De Comedy Cellar kreeg ik zelf als tip toen ik voor de 3de keer naar New York ging en ik eigenlijk iets meer wilde zien dan de must-sees die iedereen op zijn of haar lijstje heeft staan. Dus moest ik Stand-Up Comedy gaan zien! De Comedy Cellar ligt midden in Greenwich Village en is vooral bekend omdat personen zoals Chris Rock daar begonnen zijn. Open tot half 3 ’s nachts, dus ook prima om ’s avonds laat nog een show mee te pakken.

Website: COMEDYCELLAR.COM

2. Caroline’s on Broadway

Met 300 plekken is het een van de bekendste Stand-Up Comedy theaters van New York. Heb je de kans daar te staan, dan heb je het als comedian regelijk gemaakt. Mensen die je voor gingen zijn bijvoorbeeld Jerry Seinfeld en Rosie O’Donnell. Daarnaast wordt het jaarlijkse New York Comedy festival ook daar georganiseerd. Een absolute aanrader, midden op Times Square.

Website: CAROLINES.COM

3. Gotham Comedy Club

Als je kijkt naar alle Comedy Clubs in New York, dan is dit een van de jongste. Opgericht in 1996, maar ondertussen ook echt een goede plek geworden om je een avondje te laten vermaken. Gezien het wisselde programma is het goed om van te voren de website even te checken om te kijken wie die avond zijn show geeft.

Website: GOTHAMCOMEDYCLUB.COM

4. Dangerfield’s

Dangerfield’s wordt gezien als een van de beste comedy clubs van New York. Niet zo gek als je weet dat mensen als Jim Carrey, Tim Allen en Jay Leno er regelmatig langskomen. Je vindt Dangerfield’s al meer dan 40 jaar in de Upper East Side van Manhattan. Aangezien ze geen amateuravond hebben, weet je zeker dat je altijd een goede show te zien krijgt. Genoeg reden om te proberen een kaartje te bemachtigen!

Website: WWW.DANGERFIELDS.COM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Related stories