Staten Island Ferry

Een echte must-see voor een hoop mensen is The Statue of Liberty. Iconisch voor New York. Je kunt haar zien vanaf The Brooklyn Bridge, maar persoonlijk vind ik haar dan te klein. Je kunt naar Elise Island gaan om haar te zien, dan kun je bijna letterlijk aan haar voeten zitten, maar er is ook nog een andere oplossing. En het mooie is: deze oplossing is gratis!

Het is misschien wel een beetje een Nederlandse gedachte om iets gratis te doen, maar geloof me, dit is echt iets wat je gedaan moet hebben. Dat is het gratis is, zien we dan maar als een handige bijkomstigheid ;). Je kunt namelijk met de pond naar Staten Island. Dit tochtje duurt ongeveer 20 minuten. En terwijl je op het dek zit, heb je een prachtig uitzicht over de haven en downtown New York. Ook absoluut weer zo’n fotomomentje. En als je dan toch je camera in handen hebt, ga dan aan de rechterkant van de boot staan, want de pont vaart behoorlijk dicht langs de Statue of Liberty!

Staten Island Ferry bij het Vrijheidsbeeld

Gratis? Ja zeker!

Ja, de overtocht naar Staten Island is gratis. Je waant je even een echte New Yorker tussen alle mensen die bezig zijn met hun forenzen tocht naar werk. Als je een Sex and The City fan bent, herinner je je misschien nog wel de aflevering waarin de 4 vriendinnen naar Staten Island gaan en ze zich verkleumen op het dek. Perfecte scene om na te spelen. Behalve het verkleumen natuurlijk ;).

Meer informatie: HTTP://WWW.SIFERRY.COM

Hoe kom ik er?

Een beetje afhankelijk van waar je bent in de stad. Als je toch al in de Financial District bent, kun je er bijna naar toe lopen. Ben je ergens in de stad, neem dan een taxi of metro.

Metro

Neem de N of M metro naar station Whitehall Street.

Taxi

Taxi nemen naar: 4 South St, New York. De Terminal kun je dan niet missen!

Dit vind je ook leuk
Vlooienmarkten in New York
Lees meer

Vlooienmarkt in New York

Laten we eerlijk zijn, waarschijnlijk staat het bezoeken van een rommelmarkt niet bovenaan je to-do lijst als je…
oudejaarsavond in New York
Lees meer

Oud en Nieuw in New York

Het is zo iets wat je op je bucketlist zou kunnen hebben staan: Oud & Nieuw vieren in…