New York Public Library

De New York Public Library voelt eigenlijk helemaal niet als een attractie. Want het is natuurlijk nog steeds gewoon een bibliotheek. En niet iedereen gaat zo maar naar een bibliotheek tijdens een stedentrip. Ik ben ook zo’n persoon. Totdat ik een bezoekje bracht aan The New York Public Library. Ik liep er langs, dus het ging eigenlijk van zelf, maar ook omdat ik hem zo vaak in films had gezien. En ik moet zeggen: dat valt niet tegen!

New York Public Library

The New York Public Library

Centraal liggend op de hoek van 42nd en Fifth Avenue, moet je zeker een kijkje nemen bij het hoofdgebouw van The New York Public Library. Je hoeft niet eens naar binnen, alleen al de buitenkant van het prachtige gebouw is een kijkje waard. Al hoewel, de inhoud van The New York Public Library is ook erg indrukwekkend.

The New York Public Library is een absoluut genot voor elke boekenfreak. Met 53 miljoen boeken is The New York Public Library de een na grootste bibliotheek in de VS en twee na grootste in de wereld! The New York Public Library is verspreid over drie locaties in New York: The Bronx, Manhattan and Staten Island. De complete collectie is onderverdeeld is meer dan 100 hoofdonderwerpen van “Accents and Dialects” tot “U.S. History” en van “Baseball” tot “Computer Science”.

New York Public Library van binnen

De Winkel

Wat ik erg leuk vond aan The New York Public Library, naast de indrukwekkende hallen en architectuur, is de winkel. Hier vind je leuke boeken en souvenirs over New York. Echt een aanrader.

Praktische informatie

Zoals gezegd is The New York Public Library gevestigd aan 42nd en Fifth. Meer informatie over The New York Public Library vind je op: https://www.nycitylib.com/

Dit vind je ook leuk