The Ride in New York

De eerste keer dat ik The Ride bussen zag rijden in New York wist ik niet wat ik zag. Het lijkt van de buitenkant wel een disco op wielen, maar het is toch echt een sightseeing bus! Maar dit is niet zomaar een bus!

The Ride in New York voor Grand Central

De bus die niet klopt

Als je The Ride voor het eerst ziet rijden in New York denk je: “hier klopt iets niet”. Dat komt omdat de passagiers in de bus zitten, zoals wij op een tribune zitten. Dus niet in de lengte van de bus, maar in de breedte! Ze bekijken dus alles vanaf de zijkant van de bus.

Daarnaast is de bus zelf uitgerust met een hoop technische snufjes. Denk aan ledverlichting, 40 schermen en natuurlijk de enorme ramen. Het is echt een panorama ervaring. Ow en er kunnen maar 49 mensen in de bus. Dus je zit nooit een een volle bus gepropt. Ruimte voor iedereen! Naast technische noviteiten, heeft elke bus ook een eigen “persoonlijkheid”. Huh, een wat? Een persoonlijkheid. Bedoel je de gidsen? Nee, dit is de bus zelf, die de belevenis nog extra speciaal maakt.

Dit is absoluut geen rit waarbij je even lekker achterover kunt leunen. Het is volop interactie en je gaat echt wel meezingen als ze “New York, New York” inzetten.

Is het raar? Zeker. Ik heb echt met open mond staan kijken toen ik voor het eerst de bus voorbij zag komen. Sterker nog: ik heb de mensen in de bus staan uitlachen. “Zo wil je toch niet door de stad heen?!”. Nou, ik heb me vergist! The Ride is een belevenis! Eentje die je eigenlijk niet wilt missen.

En wat zie je dan allemaal?

Als de rit een keer is begonnen, dan ga je natuurlijk langs alle sightseeing plekken van New York. Denk aan The Empire State Building, Grand Central Station, Times Square, Chrysler Building en natuurijk Central Park.

Hoe lang duurt zo’n rit?

In totaal ben je zo’n 75 minuten onderweg. En zoals aangegeven: je gaat echt niet 75 minuten onderuit hangen. Je zult aan de bak moeten! Zo is de kans groot dat een van de gidsen je gaat testen over je kennis van de stad.

Tickets kopen!

Ben je helemaal overtuigd en wil je ook tickets voor The Ride in New York? Dat kan!
KOOP NU JE TICKETS VOOR THE RIDE NEW YORK

Dit vind je ook leuk
new-york-knicks-at-madison-square-garden
Lees meer

The New York Knicks

Eén van mijn leukste New York experiences was het bijwonen van een Knicks wedstrijd. Ja zeker, The New…