Times Square

Vaak als mensen vragen hoe het is om in New York te lopen, zeg ik dat het net is of je in een film loopt. Dat komt waarschijnlijk omdat er zoveel films zijn opgenomen in New York, die ik dan ook weer heb gezien. De hele stad is een doorlopende filmset. En dat gevoel kreeg ik het meest toen ik voor het eerst over Times Square liep.

Toen we er met de taxi langsreden vanaf het vliegveld, had ik al het idee dat het iets onwerkelijks was waar ik naar zat te kijken. In een flits vloog de taxi langs een paar straten die uitkijken op delen van Times Square. Onze aardige taxi chauffeur dat het expres en riep in het gebrekkig Amerikaans: “quick, look to the left!”. Als je er dan ook echt loopt, heb je even nodig om aan alles om je heen te wennen. It’s a lot to take in!

Times Square

Is dat niet een beetje overdreven zal je denken. Nou, misschien. Maar geloof me als ik zeg dat Times Square behoorlijk overweldigend kan zijn. Alle reclameborden, de mensen, het herkenbare, de drukte. Het wordt niet voor niets het kruispunt van de wereld genoemd. Een must-see op je to-do lijstje dus!

Waar moet je op letten?

Als je in de buurt van Times Square komt, wordt het automatisch heel erg druk. Alle toeristen komen daar samen als bijen op de honing. Dat zorgt er ook voor dat mensen je daar graag iets verkopen. Denk aan een portret van je tekenen, of op de foto met Iron Man, of misschien kaartjes voor een of andere show. Van mij je alles doen, maar let alsjeblieft wel goed op. Mijn advies is: doorlopen. Alles wat je daar kunt krijgen, is in de rest van de stad ook te koop.

En hoe zit het met zakkenrollers? Ach, je moet natuurlijk altijd goed op je spullen letten. Sinds in 1992 Times Square volledig is opgeknapt is het eigenlijk een prima buurt geworden. De zakkenrollers en prostituees van voor die tijd zijn verdwenen. Het is nu een echte toeristische trekpleister met ze miljoenen reclameborden die bijna allemaal licht geven.

Een paar tips

Maar er is meer te doen dan alleen maar rondlopen en compleet onder de indruk zijn. Dit zijn een paar dingen die je sowieso moet zien en doen als je op Times Square bent. De volgorde is willekeurig.

1. Forever 21

Shopgek? Dan moet je absoluut naar de Forever 21 mega store op Times Square. Lian schreef er een hele shoppost over. Die vind je hier. Niet echt een shop-a-holic? Dan is de winkel eigenlijk toch nog wel een bezoekje waard. Gewoon, om een keertje mee te maken.

2. M&M’s World

M&M’s World (ja, alles is mega op Times Square ;)) is ook zo winkel waar je in moet zijn geweest. Alles wat je maar kunt bedenken van M&M’s kun je daar krijgen. M&M’s monopoly, M&M’s dekbedset, M&M’s kussens, M&M’s knuffels en natuurlijk M&M’s in alle mogelijke smaken en kleuren die je kunt bedenken. Veel meer dan je hier in de winkel kan krijgen. En het mooie is, het is zelf service! Lekker een zak volstoppen met alle mogelijke kleuren om vervolgens met een enorme sugar-high over Times Square te lopen. En heb je altijd al willen weten wat voor M&M’s jij bent? Dan ga je in de M&M’s analyse machine staan. Binnen een paar minuten weet je precies wat voor M&M’s jij bent.

3. Hershey’s Chocolate World

Als je dan toch druk bezig bent met chocolade, moet je ook even naar Hershey’s Chocolate World. Hershey’s in in Amerika natuurlijk een begrip (en misschien ook wel bij jou). Dus wil je nog een chocoladereep van 10 kilo meenemen, dan moet je in deze winkel zijn.

4. Tasty D-light

Een lekker ijsje eten, zonder je schuldig voelen over alle calorieen en het vet? Dan moet je naar Tasty D-light. Beter dan ijs, beter dan Frozen Yoghurt. Geen zoetstoffen toegevoegd en toch smaakt het fantastisch. Ik weet niet of je op een gegeven moment ook licht gaat geven in het donker als je veel van dat spul eet, maar als je op Times Square bent, is zo’n “ijsje” de moeite waard.

5. Rode trap op Times Square

Is er ook nog iets te doen wat niet met eten te maken heeft? Jazeker. Times Square is natuurlijk wel een plek van shoppen en eten. Maar er is nog iets leuks om te doen. ’s Avonds en overdag: de rode trap op Times Square. Kan soms wel een beetje druk zijn met toeristen die er op staan, maar doordat je dan net iets hoger staat heb je een prima uitzicht over Times Square. Echt een foto momentje dus!

Zijn er ook nog dingen die je niet moet doen?

Dat is lastig. Wat mij betreft eigenlijk niet. Misschien behalve eten. Restaurants op Times Square zijn duur een meestal niet het beste qua kwaliteit. Als je een paar starten naast Times Square een leuk restaurantje uitzoekt, ben je meestal een stuk goedkoper uit en is het eten ook beter.

Dit vind je ook leuk
Big Bus in New York
Lees meer

Big Bus in New York

Als je denkt: ”heb ik dat Big Bus niet ook eens ergens anders gezien?”, dan zou dat zo…
Chrysler Building in New York
Lees meer

Chrysler Building

Sommige gebouwen herken je uit duizenden. Zo is het ook met de Chrysler Building in New York. Zijn…
The Ride in New York voor Grand Central
Lees meer

The Ride in New York

De eerste keer dat ik The Ride bussen zag rijden in New York wist ik niet wat ik…