Top of the Rock

Ondanks dat het een must-see is en veel mensen er wel van gehoord hebben van , vind ik Top of The Rock stiekem ook wel een beetje een nog niet ontdekt juweeltje. Als je in New York bent, wil je de stad een keertje van boven bekijken.

De plek waar je automatisch naar toe getrokken wordt is dan THE EMPIRE STATE BUILDING. Logisch, je ziet het gebouw eigenlijk overal waar je bent in de stad. En de herkenbaarheid werkt als een magneet. De wachtrijen onderaan het gebouw werken minder aantrekkelijk, zeker nu je nog zoveel moet zien in de stad!

Uitzicht vanaf Top of The Rock

Empire State Building vs Top of The Rock

Toegeven, het uitzicht vanaf The Empire State Building is prachtig. Downtown New York, zeker in het avondlicht, is betoverend. Maar je mist eigenlijk het mooiste: The Empire State Building zelf! Je staat er namelijk op. En daarom is Top of The Rock ook zo fantastisch. Het geeft je een fantastisch beeld van de stad én je ziet de The Empire State Building. Ook is Central Park prefect te zien vanaf Top of The Rock. Vanaf The Empire State Building staat Rockefeller Plaza er eigenlijk voor. Zo hoog en dan nog staan er gebouwen in de weg ;). Daarnaast zijn de wachttijden bij Top of The Rock aanzienlijk korter.

Tickets voor Top of The Rock koop je hier:
TICKETS VOOR TOP OF THE ROCK

Waar is de ingang?

De ingang vinden kan een beetje tricky zijn. Zeker als je Rockefeller plaza kiest als ingang. Dan loop je eerst door het immense gebouw en ben je onder de indruk van de lange gangen en de oude liften. Je waant je even op een filmset uit de jaren 70. Maar waar is toch die ingang naar Top of The Rock? Het makkelijkst kun je de, wat ik noem, zij-ingang nemen. Daarvoor moet je 50th aflopen en tussen 5th en 6th vind je de ingang. Eigenlijk niet te missen.

Uiteraard zou ik graag de hele experience uit de doeken doen, maar sommige dingen moet je gewoon meemaken. Ik verklap niks, maar geloof me, het looppad naar de liften en de rit 70 verdiepingen omhoog is een belevenis. En als je eenmaal boven bent, maak dan een rondje om het gebouw. Het uitzicht over CENTRAL PARK is adembenemend. Pak vervolgens de roltrap of stenen trap om nog 2 etages omhoog te gaan. Dan heb je echt een perfect uitzicht. Ben je er in de zomer, dan heb je de mogelijkheid om op speciale tijden de “sunset” te bekijken. Het is een stuk drukker op zo’n moment, maar dan heb je ook echt wel je fotomomentje.

Ga echt HELEMAAL naar boven

Zodra je de lift uit stapt, ben je eigenlijk nog binnen. Het uitzicht is al mooi, maar als je doorloopt kun je naar buiten. Als je buiten bent, heb je een roltrap die je nog een verdieping naar boven brengt. Leuk natuurlijk maar hier heb je nog steeds glazen wanden waar je net je fototoestel tussen kan wurmen om een leuke foto te maken. Maar, je kunt nóg een verdieping omhoog. Dan sta je echt op het topje. Geen glazen wanden meer en daar maak je de meest fantastische foto’s. Ga daar absoluut dus heen!

Wat kost het?

Kosten: een los kaartje kost 29 dollar. Het is zeker geen goedkope attractie, maar voor zo’n uitzicht en belevenis moet je het zeker doen. Daarnaast valt er opeens een soort van stilte en lijken de geluiden van de stad een soort echo te zijn. Ook zoiets moet je meegemaakt hebben!

Tickets voor Top of The Rock koop je hier:
TICKETS VOOR TOP OF THE ROCK

Dit vind je ook leuk
De leukste markten in New York
Lees meer

Markten in New York

Ik schreef al eerder een stukje over leuke rommelmarkten in New York maar je kunt natuurlijk ook een…
hop on hop off new york
Lees meer

Hop on Hop off New York

Hop-on Hop-off bussen in New York zijn populair. Niet alleen in het aantal aanbieders (je ziet ze echt…
M&M Store New York
Lees meer

M&M’s World in New York

Alles in New York is groter. Tenminste, zo lijkt het. Dus als je dan op zoek gaat naar…