Transfer vanaf JFK Airport New York

Als je eindelijk geland bent op JFK Airport in New York, wil je natuurlijk zo snel mogelijk naar de stad. Want als je de luchthaven uitwandelt heb je nog niet het idee dat je in New York bent. Dus wat is dan de beste transfer van JFK naar Manhattan of welke plek je hotel dan ook is!

JFK International Airport

Als ik naar New York gaan, vlieg ik eigenlijk altijd op JFK. Een van de automatische gevolgen die zitten aan het VLIEGEN MET KLM. Als je het vliegtuig uit bent en de lange gangen doorgelopen bent richting de douane, begint het lange wachten. Het land inkomen is uiteraard een stuk strenger dan je van een gemiddelde douane post gewend bent. Ook in New York hebben ze self-service bediening. Apparaten waar je je paspoort scant, een foto maakt van je gezicht en je vingerafdrukken inlevert. Als een soort lotto komt er dan een papier uit met een kruis of zonder kruis. Beide is goed, het is alleen een andere rij waar je in mag aansluiten. Met grote borden boven de rijen weet je direct waar je moet zijn.

Transfer vanaf JFK naar Manhattan

Een wachtrij zoals je die gewend bent van de achtbaan in de Efteling. Voor de rij lopen een paar mensen in een raar lichtbruin pak die, als je eindelijk aan de beurt bent, je vertellen bij welk nummer je mag aansluiten. Zenuwachtig als voor een sollicitatiegesprek, ga je voor de man in het hokje staan.

Eerst denk je nog “wat zal hij vragen? Kan ik ook een verkeerd antwoord geven?”. Waarschijnlijk niet. Hij vraagt hoe het met je is, wat je komt doen en hoe lang je van plan bent om te blijven. Terwijl jij antwoord, leest hij snel je ingevulde papieren door. Hij/zij knalt vervolgens een dikke stempel in je paspoort en wenst je veel plezier. Je haalt je koffer op en loopt door de deuren naar buiten. En dan: naar de stad! Hieronder heb ik een lijstje gemaakt van de mogelijkheden. Wil je iets van te voren boeken? KLIK DAN HIER VOOR HET COMPLETE OVERZICHT VAN VERVOERSMOGELIJKHEDEN.

Taxi

De meest snelle en makkelijke manier om in Manhattan te komen is met de taxi. Gele taxi’s staan in rijen bij uitgang en vanuit de hal van JFK staat een gigantisch bord, waar je kan aansluiten in de meestal niet al te lange rij.

Een ritje kost flat-fee $52. Daar komt $8 bij voor de tolbrug/tunnel en $0,50 tax. Het is ook gebruikelijk om een fooi te geven. Dus houdt rekening met ongeveer $70 in totaal.

Het is sowieso een gave rit, want je ziet een groot deel van de voorsteden van New York en natuurlijk de skyline als je steeds dichter bij Manhattan komt. Wild worden in de taxi is dus heel normaal. Ik zou wel je gordel omdoen, want een gemiddelde cabby weet van doorrijden!

Ook goed om te weten: in de hal en buiten staan genoeg mannen die aan je kunnen zien dat je toerist bent. Ze bieden dan aan om je naar een taxi te brengen of hebben zelf een taxi. Niet doen! Dat zijn niet de taxi’s waar jij mee wilt reizen.

Metro

Wil je heel goedkoop van de luchthaven naar Manhattan? Dan neem je de metro. Dan ga je eerst met de Airtrain (ja, een trein in de lucht) van JFK naar metrostation ‘Howard Beach en Jamaica’. Vanaf daar kun je een A of E metro nemen naar de stad. Let wel, ik denk dat je minimaal een dik uur/ander half uur onderweg bent. Ondergronds. Maar het kost je dan ook maar $7.75. Owja, en $1 dollar voor de metrokaart.

Prive chauffeur

Wil je helemaal first-class reizen, dan boek je van te voren een auto met chauffeur. Op het moment dat jij door de deur loopt, staat er een meneer in pak op je te wachten met een bordje met jouw naam erop. In complete luxe en zonder stress wordt je voor de deur van je hotel afgezet. Lijkt je dat wat? Dan is het verstandig om dit ruim op tijd te boeken. Dan zijn de prijzen namelijk lager. In totaal ben je wel iets meer kwijt dan een taxi, maar zeg nou zelf: prive chauffeur en auto!

Wil jij dat ook? EEN CHAUFFEUR BOEKEN KAN HIER. Wij hebben dit ook een keertje gedaan vanaf ons hotel naar JFK. Lees onze ervaring in deze post over fooi geven. Helemaal onderaan.

Shuttle bus

Jazeker. Zo heb je shuttle busjes die rijden. Handig en niet al te duur. Een ticket kost ongeveer $18. Zelf heb ik er nog nooit meer gereisd, maar mocht je dat doen, laat het dan weten hoe het was!

Wil je zo’n Shuttle Bus van te voren regelen? Dat kan! KLIK HIER OM ALVAST JE BUS TE BOEKEN.

Van te voren regelen

Wil je je vervoer al regelen voordat je naar New York gaat? Ik heb een overzicht met alle prijzen en boekingsmogelijkheden voor je gemaakt. KLIK HIER VOOR HET OVERZICHT!

Dit vind je ook leuk
Lees meer

Staten Island Ferry

Een echte must-see voor een hoop mensen is The Statue of Liberty. Iconisch voor New York. Je kunt…
Lees meer

De bus in New York

Als je het mij vraagt, dan loop ik het liefst door New York. Moet je iets verder dan…