TV series opgenomen in New York

Het lopen door New York geeft soms het gevoel dat je midden in een film beland bent. Dat komt natuurlijk omdat er zoveel films en series opgenomen zijn in New York. Je moet niet verbaast kijken als je op een gegeven moment een straat inloopt waar ze druk aan het filmen zijn. Zo was ik in september 2012 in New York en zag ik overal bordjes hangen van Gossip Girl.

Aflevering 7 van het laatste seizoen werd deels opgenomen in The Plaza bij Central Park. Uiteraard heb ik, als een echte toerist, bijna een uur buiten gewacht om te kijken of ik ook een van de spelers kon spotten. Ik en nog een handje vol die-hard Gossip Girl fans. Helaas hebben we niemand gezien.

Series opgenomen in New York

Er zijn zoveel leuke series opgenomen in New York. Sterker nog: 2011 was het jaar waarin de meeste TV series zijn opgenomen in New York. Maar liefst 23! En als het burgemeester Bloomberg ligt, worden dat er de komende jaren alleen nog maar meer. Logisch, want de stad New York verdient bijna 2 miljard dollar aan alle films en series die worden opgenomen. Hoef je niets voor te doen! Daarnaast: wat is er nu leuker om door de stad te lopen op zoek naar bekende locaties. Wij hebben een paar van de leukste series over New York voor je op een rij gezet.

1. Sex and the City

Ondanks dat de lijst op willekeurige volgorde is, staat deze misschien toch wel een beetje bovenaan. Sex and the City is natuurlijk onlosmakelijk met de stad verbonden. Ook omdat je zoveel van de stad ziet in de serie. Ondanks dat in 2004 de laatste aflevering werd uitgezonden, kun je toch nog altijd de serie erbij pakken om dat New York gevoel te krijgen.

2. Gossip Girl

Gossip Girl is ook een klassiek voorbeeld van een serie die veel van de stad laat zien. Roddel, achterklap, intriges en altijd de vraag: wie is Gossip Girl?

3. Friends

Nog zo’n all time favourite: Friends. Heerlijk 10 seizoenen genieten van Friends terwijl je tussendoor stukjes van New York ziet. Helaas is veel in de studio opgenomen, maar puur het idee dat ze in New York zijn, is meestal al genoeg, toch? ;).

4. Suits

Suits is voor de meeste nog een onbekende serie, maar wat ons betreft een absolute aanrader! Als je 1 aflevering gezien hebt, kun je niet meer stoppen. En dat komt goed uit, want ze zijn net begonnen met het uitzenden van seizoen 3. Suits gaat over een advocatenkantoor in New York, met de arrogante Harvey Specter in de hoofdrol. Als hij op een gegeven moment Mike Ross aanneemt, zonder diploma of rechten bul, komt het verhaal pas echt op gang. Meer ga ik je niet vertellen. Deze serie moet je echt kijken! Deels echt opgenomen in New York, sommige delen in de studio, waar ze de skyline van New York nagemaakt hebben. Geeft wel het goede gevoel.

5. Girls

Dat er meer in New York is dat de gepolijste series van Gossip Girl en Sex and the City, bewijst Girls. Althans, dat zeggen ze over de serie. Vaak wordt Girls vergeleken met het niet vertelde verhaal van Sex and the City. Daarnaast lijkt het ook verrekte veel op elkaar. 4 meiden in de stad die elkaar alles vertellen. En voor het geval je het nog niet wist: deze serie is het meest populair onder mannen!

6. Elementary

Persoonlijk vind ik Elementary een heerlijk serie. Kijkt lekker weg! Het is inderaad een Sherlock Holmes serie, waarbij Sherlock net van de drugs af is en in New York gaat wonen. Hij krijgt hulp van een Joan Watson, die hem is toegewezen als persoon die moet controleren dat hij niet weer aan de drugs gaat. Gedurende de serie lost Sherlock steeds meer moorden op in New York en leert Watson de kneepjes van het vak. Watson wordt gespeeld door Lucy Liu, ook niet verkeerd ;).

7. Fringe

Misschien niet bekend bij het grote publiek in Nederland, maar zeker een serie die je een keertje gezien moet hebben. Als je van CSI New York houdt (of een beetje die hoek), dan wordt je waarschijnlijk ook fan van deze serie.
DE COMPLETE DVD BOX FRINGE KOOP JE HIER.

8. How I Met Your Mother

Welke natuurlijk ook op de lijst moet staan is How I met Your Mother. Eerlijk is eerlijk, ik heb nooit echt in de serie kunnen komen. Dus op enkele afleveringen na heb ik deze serie nooit gekeken. Maar iedereen om mij heen verklaard met voor gek en vind dat ik het nog een kans moet geven. Dus met zoveel reacties moet hij op de lijst! Daarnaast speelt het zich af in New York, dus dat is dan ook direct de belangrijkste reden.

Zoals met zoveel dingen: er zijn vast nog heel veel andere gave series opgenomen in New York of die gaan over New York. Mocht jij nog eentje hebben die absoluut in de lijst thuis hoort, laat het ons dan weten.

Dit vind je ook leuk
Alle praktische informatie over New York
Lees meer

Alle praktische informatie

Je hebt besloten om naar New York te gaan? Gaaf! Nu begint het leuke: het plannen van de…