Eten & drinken

Two Hands New York

In New York is natuurlijk elke maand wel weer een nieuw restaurant de plek om te gaan eten. Dat hoort bij het karakter van de stad en de mensen. Maar eens in de zoveel tijd blijven bepaalde eetplekken echt plakken, zoals Two Hands in New York!

In de zomer van 2016 was ik in New York en wilden we heel graag ontbijten bij Two Hands. We hadden er hele goede verhalen over gehoord, dus het was een must-see op ons lijstje. Of eigenlijk een must-eat. We vertrokken vroeg vanuit het hotel op weg naar China Town. Wat Two Hands ligt eigenlijk op het randje van China Town en Little Italy. Niet een plek waar je zo’n restaurant zou verwachten. Met de metro ben je al snel in de buurt en met een beetje hulp van Google Maps waren we snel in de straat waar we zijn moesten.

Two Hands New York

Aansluiten in de rij

De zomer van 2016 was heet in New York. De gemiddelde temperatuur op een dag lag rond de 32 graden. Maar ook dat is New York: eens in de zoveel tijd kan het zomaar gaan regenen. Dat was in dit geval ook zo. Dus wij renden door de straat op weg naar Two Hands. We keken nog een beetje om ons heen zo van “hier moet het toch ergens zijn?” en opeens zagen we de rij. De rij? Het is toch nog maar 09:00u? Blijkbaar waren we niet de enige die van de goede verhalen van Two Hands New York hadden gehoord.

Net als zoveel rijen in New York, meldt je je keurig bij de persoon bij de deur en kom je op de lijst. De wachttijd was ongeveer 20 minuten. Prima te doen dus. We hadden een afdakje gevonden en lazen de menukaart terwijl we stonden te wachten.

Gezond eten bij Two Hands

We wisten het stiekem ook al, maar de menukaart van Two Hands knalt van gezondheid uit elkaar! Denk smoothies, ei met avocado, bananenbrood of een gezonde sandwich. Je kunt alle kanten uit en met een bakkie slowdrip koffie ernaast ben je zo blij als een kind in de speeltuin. Ook wij kozen voor gezond: de Acai Bowl. Keuze gemaakt, nu nog even een kwartiertje wachten.

Druk, dus proppen!

Kijk, wij waren niet de enige die gehoord hadden van Two Hands. Dus de rij voor ons wat net zo lang als de rij achter ons. Toen we een keer aan de beurt waren, kregen we een tafeltje tussen andere gezellig etende New Yorkers. Want, meer New Yorkers dan toeristen. Altijd een plus. En het was echt druk. Elke vierkante centimeter van de zaak was benut om te kunnen zitten. Soms kon je niet echt zitten, maar waren er toch mensen neer gepland. Ook dat is een beetje New York.

Omdat we onze keuze al gemaakt hadden, was het eten binnen no time op tafel. En LEKKER! Echt niet normaal. Zoals gezegd hadden we een Acai Bowl en een stuk bananenbrood die we deelden. Alles was echt verrukkelijk. Ook de koffie was erg welkom in de ochtend. New Yorkers staan niet bekend om een hun lekkere koffie, maar deze slow drip koffie was echt fantastisch.

Nog een keer

Zoals gezegd was het druk, dus zodra je klaar bent met eten, heb je de rekening ook supersnel op je tafeltje liggen. De hint was duidelijk: tijd om te gaan. Maar een ding wisten we zeker: we zouden nog een keertje terug komen voor precies hetzelfde ontbijt! Of misschien toch iets anders? Na 3 dagen gefantaseerd te hebben over de menukaart zijn we terug gegaan voor nog een ontbijt bij Two Hands. Dit keer was er geen rij en was het een stuk minder druk. Dat maakte het nog gezelliger en een stukje relaxter eten.

En ja, stiekem toch weer die Acai Bowl genomen ;).

Gegevens Two Hands New York

Reserveringen doen ze niet aan trouwens. Walk ins only. WWW.TWOHANDSNYC.COM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Related stories