Vliegtickets New York: de beste deals en mogelijkheden

Reizen naar New York begint met een vliegticket. Grote aanbieders als KLM of Delta Airlines vliegen in 7 á 8 uur naar JFK International Airport. Prijzen van deze twee liggen nagenoeg op hetzelfde niveau, maar soms is Delta Airlines iets goedkoper. Gemiddelde prijs van een ticket naar New York ligt op gemiddeld ongeveer 599 EURO. Soms iets duurder, soms iets goedkoper. Dat heeft ook echt met het moment van boeken te maken en in welke periode je naar New York gaat. Zo is hartje zomer (juli/augustus) -gek genoeg- vaker de goedkopere periode om te vliegen. Wat erg prettig is bij deze twee maatschappijen is dat ze non-stop vliegen vanaf Amsterdam Schiphol. Geen overstap kan de reis wel een stukje aangenamer maken.

KLM Dreamliner naar New York

Wil je iets goedkoper en maakt ene overstap je niet uit? Dan heb je direct al wat meer opties. Zo kun je ook met IcelandAir via Reykjavik vliegen. Aangezien zij geen kosten rekenen voor een zogenaamde stop-over, kun je dan direct ook even een paar dagen Reykjavik meepakken. Natuurlijk heb je meer maatschappijen zoals British Airways en Lufthansa. Voor het complete beeld hebben wij enkele ticket aanbieders voor je op een rij gezet. Kan je fijn je eigen keuze maken!

Een vliegticket boeken

Er zijn natuurlijk verschillende manieren waarop jij je vliegticket naar New York kan scoren. Ik hier even twee van mijn favoriete manieren neergezet. Deze aanbieders zijn betrouwbaar en hebben fantastische sites met een fijne ervaring. Want laten we eerlijk zijn: het boeken van je ticket is al het begin van je vakantie.

Vliegen met KLM

Ik vlieg eigenlijk met KLM. De eerste reis naar New York ging vanuit mijn toenmalige werk en zo kwam ik in aanraking met KLM. Dat beviel prima en zo vlieg ik nu altijd met KLM. De vliegtuigen van KLM zijn modern, de keuzes is stoelen zijn goed en de tijden gunstig. En als je mazzel hebt pak je een deal tijdens de Werelddeal Weken en vlieg je voor onder de 450 euro retour naar New York.

Check de website van KLM voor de beste deal op dit moment.

Waar kan ik het beste prijzen vergelijken?

Wil je graag alle vliegtickets vergelijken? Dan is SkyScanner.nl echt ideaal. Alle vliegtickets, vanaf de luchthaven naar keuze. Gebruik onderstaand formulier om te checken wat jouw ticket gaat kosten.

Beste tijd om te boeken?

Zoals je zou verwachten: hoe eerder je boekt hoe beter het is. Sterker nog, als je 4 tot 6 maanden van te voren boekt dan heb je meestal de beste deal te pakken. Heb je heel veel vergeleken maar nog niets geboekt? Leeg dan even de complete historie van je computer. Of gebruik een andere computer. En wil je helemaal super geoptimaliseerd, hyper hyper, alles, de beste deal? Dan is dinsdag de beste dag van de week om te boeken. Nou, als je nu niet meer een goede deal weet te scoren op je vliegticket naar New York, dan weet ik het ook niet meer.

Extra luxe? Kies business class

Oke, eerlijk is eerlijk, dit is echt niet voor iedereen weggelegd. Business Class vliegen naar New York is knoepert duur en van dat budget kun je ook een complete week in New York verblijven. Maar stel, je hebt het geld, of je hebt de Flying Blue Miles gespaard, dan is het het meer dan waard! Ik mocht het ook een keer doen en ik heb een stuk geschreven. Mijn ervaring om Business Class naar New York te vliegen, lees je hier.

Vertraging of annulering? Claim je vergoeding!

Het is mij nog nooit overkomen en ik gun het niemand, maar stel dat je geboekte vlucht enorm is vertraagd of zelfs compleet geannuleerd. Meestal baal je dan vooral en ga je snel op zoek naar een nieuwe vlucht. Maar meestal heb je in die gevallen dus recht op een vergoeding. Check deze pagina voor alle info en claim je vergoeding!