Vlooienmarkt in New York

Laten we eerlijk zijn, waarschijnlijk staat het bezoeken van een rommelmarkt niet bovenaan je to-do lijst als je in New York bent. Dat is eigenlijk meer een bezigheid op Koningsdag of als je toevallig een keertje door het centrum slentert en er toevallig een paar kraampjes staan. Geen prioriteit dus als je in The Big Apple bent. Toch? Nou, misschien kunnen we je op andere gedachten brengen. Fleamarkets in New York zijn eigenlijk gewoon een gezellig uitje!

Vlooienmarkten in New York

Flea market Williamsburg

Neem nou een gemiddelde zondag in New York. Misschien is je agenda nog een beetje leeg en wil je zonder al te veel plannen de stand even in. Dan is de Fleamarket in Williamsburg een echte aanrader. In het East River State Park kan je elke zondag je hart ophalen als je wilt struinen tussen snuisteren, rariteiten en handige snacks. Prima te doen vanaf Manhattan met de metro. Andere dikke plus: je hebt een heel mooi uitzicht over de skyline van New York. En wie weet pik jij net even die snuisterij mee die je altijd al had willen hebben ;).

Wanneer? Elke zondag van 10:00 tot 17:00uur.
Waar? East River Waterfront tussen 6th & 7th Streets, Williamsburg
Meer informatie? WWW.BROOKLYNFLEA.COM

Hell’s Kitchen Flea Market

Heb je ons advies opgevolgd en logeer je in het Yotel ;), dan heb je 2 blocks achter het hotel een hele leuke en gezellige flea market. Iets kleiner dan in Brooklyn, maar zeker net zo leuk. Wij waren daar en werden gelijk naar binnen getrokken door een man die vintage kleding verkocht. Ik vond het gewoon ouwe rommel, maar Lian en de verkoper wisten mij te overtuigen dat tweedehands kleding prima het predicaat “vintage” kan krijgen. Groot is deze flea market niet, maar dat maakt hem zeker niet minder leuk.

Wanneer? Elke zaterdag en zondag van 09:00 tot 17:00uur.
Waar? 39th Street tussen Ninth en Tenth Avenues.
Meer informatie? WWW.HELLSKITCHENFLEAMARKET.COM

The Antiques garage

Is het een regenachtige dag (ja, ook dat gebeurd wel eens in New York) en is antiek meer jouw ding, dan is The Antiques Garage helemaal jouw ding. 2 verdiepingen van een parkeergarage zijn op zondag het domein van mensen die dik in de antiek zitten. Prijzen liggen relatief hoog, dus je moet goed zoeken om echt een koopje te scoren. Maar als je hem vind, dan heb je ook gelijk wel een hele fijne aankoop.

Wanneer? Elke zaterdag en zondag van 09:00 tot 17:00uur.
Waar? 25th Street, tussen Sixth en Seventh Avenues.
Meer informatie? WWW.HELLSKITCHENFLEAMARKET.COM

Dit vind je ook leuk
Lees meer

Please Don’t Tell

Stel dat je met je vriendinnetje op vakantie gaat naar New York en je wilt haar verrassen met…